My Twitter Feed

8 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ταινία για τη Δοϊράνη από την ΠΚΜ -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Αγωνία για τη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Ενημέρωση για δρόμο σε Παιονία -

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, 2021

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Γιατί το φιάσκο με τα εμβόλια;

Του Στέλιου Κούλογλου.


Ζητούσαμε ως ευρωβουλευτές τις συμβάσεις της Κομισιόν με τις φαρμακευτικές εταιρείες για τα εμβόλια Covid-19, αλλά δεν μας έδιναν πρόσβαση. Τελικώς η Κομισιόν έδωσε σε περιορισμένο αριθμό ευρωβουλευτών πρόσβαση σε μια λογοκριμένη σύμβαση.

Μόνο ανάγνωση σε κλειστό δωμάτιο, χωρίς κινητό τηλέφωνο ή μολύβι και με συμφωνητικό εμπιστευτικότητας, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα ούτε στους συναδέλφους τους ούτε στους εκλογείς τους. Χρόνος 45 λεπτά για τη μελέτη ενός νομικού κειμένου 300 σελίδων, μόνο στα αγγλικά! Διαφάνεια α λα Κομισιόν.

Τώρα καταλαβαίνουμε τι είχε να κρύψει. Έχει κάνει ετεροβαρείς συμβάσεις προς όφελος των εταιρειών που προβλέπουν ότι για κάθε πρόβλημα θα φταίει η Ε.Ε. και όχι οι εταιρείες. Δεν προσδιορίζονται ποσότητες ούτε προθεσμίες παράδοσης. Λες και οι εταιρείες φημίζονται για τον «πατριωτισμό» τους και όχι για το μέγιστο κέρδος.

Το φαρμακευτικό λόμπι είναι από τα ισχυρότερα στην Ουάσιγκτον, αλλά και στις Βρυξέλλες, όπου δουλεύουν 175 pharma λομπίστες και οι εταιρείες δαπανούν 15-17 εκατ. ετησίως για να επηρεάζουν τις αποφάσεις.

Εξ ου και επιλογή της άφθονης κοινοτικής χρηματοδότησης για την ανάπτυξη εμβολίων, αντί φαρμάκων κατά του κορωνοϊού. Είναι θέμα αριθμού πελατών: τα φάρμακα θα αφορούσαν μόνο όσους ασθενούσαν σοβαρά, τα 2 εκατ. που έχουν πεθάνει και -στο περίπου- άλλα 2 εκατ. που αποθεραπεύτηκαν. Για να καλυφθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός χρειάζονται 12 δισ. εμβόλια.

Η επιλογή των εμβολίων βόλευε την προπαγάνδα κυβερνήσεων όπως η ελληνική: «Δεν κάνουμε τεστ, δεν βελτιώνουμε σύστημα Υγείας, μέσα μεταφοράς ή σχολεία επειδή το εμβόλιο θα μας σώσει». Δεν τα υποδεχτήκαμε με τιμές αρχηγού κράτους;

Στα συμφέροντα προσθέστε και την πολιτική ανικανότητα. Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επιλέχθηκε όχι για ικανότητές της, αλλά επειδή δεν φέρνει αντιρρήσεις σε Μέρκελ – Μακρόν. Πολλοί επίτροποι διορίζονται για να μην τους έχουν οι πρωθυπουργοί στο κεφάλι τους. (Ο ελληνόφρων Σαμαράς παραλίγο θα ήταν επίτροπος για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής!).

Έχω αιτηθεί να έρθουν για εξηγήσεις οι επίτροποι Υγείας και προστασίας καταναλωτών. Γιατί τέτοιες συμβάσεις; Γιατί δεν δόθηκαν χρήματα και για φάρμακα; Είναι ζητήματα που πρέπει να γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, που πληρώνουν τα εμβόλια με χρήματα. Και πολλοί την ανικανότητα – διαφθορά με τη ζωή τους.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Σχολιάστε