My Twitter Feed

30 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Γιατί μας μισούν περισσότερο απ’ όσο μας φοβούνται

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, έχει μια θέση στον Παράδεισο των offshore. Δεν το γράφουν οι κατά Μητσοτάκη συκοφάντες του Documento και του koutipandoras.gr , αλλά το πιστοποιούν έγγραφα από τα 6,8 εκατομμύρια που περιγράφουν τα Paradise Papers.

Η πρώην ή νυν κυρία Μητσοτάκη (δεν το λέω υποτιμητικά αλλά για να θυμίσω το ρόλο του Πόθεν Έσχες για όλα αυτά) ανήκει σε αυτό που η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών δημοσιογράφων, περιγράφει ως πλέγμα αμαρτίας και παιχνίδι των ελίτ. Ως ένα σκιώδες τραπεζικό σύστημα μέσα από το οποίο κρύβουν και μεταφέρουν λεφτά, παραπλανούν τις αρχές, φοροδιαφεύγουν και φυσικά υπηρετούν το έγκλημα του λευκού κολάρου.

Όχι δεν γνωρίζω αν συμμετέχει σε όλα αυτά η κυρία Γκραμπόφσκι. Έχουμε αποκαλύψει όμως ότι ως γυναίκα του Καίσαρα, αμέσως μόλις έπαψε κατά δήλωσή της να είναι κυρία Καίσαρα-Μητσοτάκη, βρέθηκε με περιουσιακά στοιχεία και εταιρίες μεταξύ των οποίων και η παραδείσια Eternia Capital Management η οποία αναφέρεται στα Paradise Papers. Την αποκάλυψη είχαμε κάνει τον Φεβρουάριο, εισπράττοντας πρωτοφανείς επιθέσεις. Μας αποκάλεσαν συκοφάντες, άνανδρους που πλήττουμε μια γυναίκα για να πλήξουμε τον Μητσοτάκη, δημοσιογράφους που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Σήμερα ένας μεγάλος δημοσιογραφικός οργανισμός με κύρος και χιλιάδες έγγραφα, γράφει όσα γράψαμε. Προσχωρεί δηλαδή στην πλευρά των συκοφαντών και άνανδρων και όπως αλλιώς μας έχουν αποκαλέσει. Ναι, αισθανόμαστε περήφανοι γι αυτή την αποκάλυψή μας. Επειδή όμως τις τελευταίες μέρες έπεσαν πάρα πολλά μετά την υπόθεση Αυγενάκη, καταλαβαίνουμε και γιατί μας μισούν τόσο. Ίσως μας μισούν περισσότερο απ όσο μας φοβούνται.

Γιατί χαλάμε κάθε υποκριτικό αφήγημά τους γεμάτο από κούφια λόγια για μια «άλλη Ελλάδα» αποκαλύπτοντας πως ο πυρήνας της πολιτικής τους και του αφηγήματος ζωής τους είναι γεμάτος από αθλιότητες,λαμογιές, offshore και παλιά Ελλάδα την οποία δημιούργησαν για να τους εξυπηρετεί. Γιατί δεν τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί, σηκώνουμε κάθε πέτρα κάτω από την οποία είναι και την κάνουμε πρωτοσέλιδο. Μας μισούν γιατί πέρα από τις αποκαλύψεις μας, δεν είμαστε όπως όλοι οι άλλοι, δεν είμαστε διαχειρίσιμοι. Δηλαδή δεν μπορούν να μας φοβίσουν, να μας τάξουν διαφήμιση, να μας τάξουν λεφτά και χρηματοδοτήσεις για να αλλάξουν και εμάς και τα Μέσα Ενημέρωσής μας.

Μας μισούν γιατί μπροστά μας είναι αδύναμοι όση δύναμη και αν έχουν. Γιατί κάθε αποκάλυψή μας για παραδείσιες ή άλλες εταιρείες είναι η κόλασή τους. Δεν μπορούν να κατασκευάσουν τεχνητές πολιτικές αφηγήσεις γεμάτες με τα ουρί του πολιτικού τους παραδείσου γιατί είμαστε εκεί και αποδεικνύουμε πως ο παράδεισός τους ξεχειλίσει από Αυγενάκηδες που συνομιλούν με τον υπόκοσμο, από ΚΕΕΛΠΝΟ που μοιράζει πολιτικό χρήμα, από φίλους τους τραπεζίτες που έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη, από πολιτικές προσωπικότητες που εκπροσωπούν την κυνικότητα και το ψέμα.

Πιο πολύ όμως τους πειράζει πως δεν μπορούν να σηκώσουν το τηλέφωνο και να εξομαλύνουν την δημοσιογραφική πραγματικότητα, να τάξουν και εμείς να βαρέσουμε προσοχή.

Έτσι το μόνο τους όπλο είναι η συκοφάντησή μας και η δολοφονία του χαρακτήρα μας, Αφού δεν μπορούν να μας εξαφανίσουν, παλεύουν για να δημιουργήσουν την χειρότερη εικόνα για μας στην κοινή γνώμη. Το Documento δεν το παρουσιάζουν ούτε στις πρωινές εκπομπές που δείχνουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Πολιτικοί αρχηγοί δηλώνουν δημόσια μέσα στο Κοινοβούλιο το μίσος τους για ένα έντυπο.

Προσπαθούν να μας χρεώσουν στην κυβέρνηση και την κυβέρνηση σε εμάς, για να παράξουν πολιτική σκοπιμότητα και πρόθεση. Αλλά όσο περισσότερη φασαρία κάνουν τόσο πιο πολύ αποδεικνύουν πως κάτι τρέχει με εμάς. Όσο προσπαθούν να μας πατήσουν κάτω, τόσο πιο πολύ δείχνουν πού είναι θαμμένη η αλήθεια.

Ένα από τα επιχειρήματά τους στην προσπάθειά τους να μας αποδομήσουν είναι πως είμαστε οι μόνοι που γράφουμε όσα γράφουμε. Και έχουν δίκιο. Ο δρόμος της ανεξαρτησίας έχει μοναξιά, αλλά όχι απομόνωση.

Ακόμη και σήμερα που επισήμως τα Paradise Papers επιβεβαιώνουν πως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έχει offshore, τα ΜΜΕ δεν γράφουν την είδηση αλλά την απάντηση της Μαρέβας. Και να πετάει η Μαρέβα πόσο να πετάει. Λίγο πιο πάνω από εκεί που σέρνονται οι αγιογράφοι της.

Σήμερα είναι μια μέρα δημοσιογραφικής νίκης για μας. Και εξήγησης γιατί μας μισούν τόσο. Γιατί όπως έλεγε και εκείνος ο κακοποιός συνομιλητής του Αυγενάκη που ήθελε να μας σκοτώσει, «αυτοί ρε είναι αμάσητοι, δεν μασάνε».

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε