My Twitter Feed

14 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ν` ανακληθεί η δίωξη Καλεμκερίδη -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

“Προσλήψεις …χθες για την υγεία” -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

Ετοιμότητα ενόψει “Μήδειας” -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

“Ο εμβολιασμός δεν πάει καλά” -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

ΔΙΒΙΠΕΚ: Υπέρ αλλά μη τοξικά -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

Ενημέρωση Γεωργαντά για Βιβλιοθήκη -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΛΜΕ: Κι άλλες παραιτήσεις αιρετών -

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, 2021

Έξι νέοι γιατροί στα Νοσοκομεία μας -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Γιατί δεν μιλάει ο πρωθυπουργός;

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα, δεν είναι θεατρική παράσταση. Είναι η πραγματικότητα την οποία σκηνοθέτησαν τέρατα. #Λιγνάδης #Φιλιππίδης #metoo

Μετρημένοι αλλά υπαρκτοί άνθρωποι του θεάτρου και του θεάματος, χρησιμοποίησαν την εξουσία του δασκάλου απέναντι στο μαθητή, του ειδώλου απέναντι στο θαμπωμένο θαυμαστή ή απλώς του προαγωγού για να κάνουν αίσχη. Όσα καταγγέλλονται, είναι ανατριχιαστικά. Νεαρά παιδιά βιάστηκαν, κακοποιήθηκαν και βασανίστηκαν. Νεαρά κορίτσια ή ενήλικες γυναίκες παρενοχλήθηκαν και εκβιάστηκαν για να ενδώσουν.

Το διαδίκτυο βοά, αλλά η Εισαγγελία της Αθήνας, δεν ασχολείται. Πολλές από τις καταγγελίες, η πλειοψηφία τους, είναι αληθινές. Όσοι ανοίγουν το στόμα τους, δεν λένε ανοησίες ή αόριστες διηγήσεις, αλλά λεπτομερή περιστατικά.

Στην περίπτωση της Μπεκατώρου, εκτός από την κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα και βεβαίως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πήραν θέση. Η τοποθέτησή τους ήταν αναγκαία για να περάσουμε από το νομικό αδιέξοδο της καταγγελίας για ένα παραγεγραμμένο αδίκημα και τα νομικά προσχήματα, στην ουσία. Ακόμη και αν δεν υπάρξει ποινική τιμωρία, πρέπει να αποκαλυφθούν οι πράξεις και τα πρόσωπα.

Ενώ οι καταγγελίες έχουν πληθύνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κρατά την ίδια στάση που κράτησε με την περίπτωση Μπεκατώρου. Δεν δηλώνει #mee_to ή οπαδός της κάθαρσης. Το διαδίκτυο βοά για τον φίλο του που διόρισε στο Εθνικό Θέατρο, αλλά ο ίδιος σωπαίνει. Δεν παίρνει θέση, ενώ τα αδικήματα που καταγγέλλονται είναι χειρότερα από αυτά που κατήγγειλε η Μπεκατώρου.

Όσο περνούν οι μέρες και αυξάνονται οι καταγγελίες, αντί να μεγαλώσει η πολιτική στήριξη, υποχωρεί ο πολιτικός λόγος που τις στηρίζει. Γιατί; Επαναλαμβάνεται αυτό που είχε γίνει μετά τις αποκαλύψεις για το φίλο και συνεργάτη του Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη; Κάθονται λίγο πίσω για να κοπάσει ο θόρυβος.

Ο πρωθυπουργός κινδυνεύει να χαρακτηριστεί άσχημα για τη συχνότητα με την οποία συναναστρέφεται άτομα που κατηγορούνται για παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις μικρών παιδιών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι θύτες ανήκουν στον κύκλο ισχύος στον οποίο περιλαμβάνονται πολιτικοί και επιχειρηματίες. Ο κόσμος αναρωτιέται αν αυτός ο κύκλος σήμερα, φροντίζει να υπάρχει σιωπή και συγκάλυψη.

Τα θύματα είναι φοβισμένα και θα μιλήσουν ανοιχτά, μόνο αν δημιουργηθεί κύμα ικανό να ισοπεδώσει τα φράγματα της βρόμικης διαπλοκής.

Όχι, δεν είναι θέμα μόνο της Δικαιοσύνης, είναι πλέον της κοινωνίας.

Άρθρο στο dokoumento

Σχολιάστε