My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

“Γιατί δεν είδα τον Ρεβενάκη”

*Ανακοίνωση και από τη ΝΟΔΕ.

Σε απάντησή του προς στο διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς, ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς αναφερόμενος αποκλειστικά στην απόφασή του να μην συναντηθεί με τον κ. Ρεβενάκη, του καταλογίζει εμπάθεια κατά της αντιπολίτευσης που “δεν αφήνει κανένα περιθώριο καλοπροαίρετης προσέγγισης και συνεργασίας”.

Στην ανακοίνωσή του, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι “καμία θέση και κανένα αξίωμα, ιδίως όσα προκύπτουν από  διορισμό, από μόνα τους δεν συνοδεύονται από  αξιοσύνη και αναγκαίο σεβασμό”, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

“Όταν ένας Βουλευτής συναντιέται και με τα δύο σωματεία που εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων και των γιατρών σε ένα νοσοκομείο και δεν επιδιώκει συνάντηση με την διοίκηση του και όταν το γεγονός αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, τότε προφανώς κάτι καινούριο έχει προκύψει. Αυτό που μας προέκυψε πράγματι είναι ο «νέος Διοικητής». Καμία θέση και κανένα  αξίωμα, ιδίως όσα προκύπτουν από  διορισμό, από μόνα τους δεν συνοδεύονται από  αξιοσύνη και αναγκαίο σεβασμό. Η αξιοσύνη  αποδεικνύεται από τα έργα του κάθε λειτουργού και τον τρόπο που ασκεί διοίκηση και ο σεβασμός εμπνέεται συνολικά από την προσωπικότητα και τον τρόπο λειτουργίας του καθενός μας.

Ο σημερινός Διοικητής με την έλευση του δεν μας άφησε κανένα περιθώριο αξιολόγησης του. Η εμπάθεια με την οποία καταφέρεται κατά της σημερινής αντιπολίτευσης  δημόσια από τα μέσα μαζικής  κοινωνικής δικτύωσης δεν αφήνει κανένα περιθώριο «καλοπροαίρετης» προσέγγισης και συνεργασίας, καθώς πέραν όλων των άλλων δεν συνάδει με τον θεσμικό του ρόλο ως κρατικού λειτουργού .

Ας αφήσει λοιπόν  εμάς που ζούμε στο Κιλκίς και γνωρίζουν και οι γιατροί και οι εργαζόμενοι και οι «πέτρες» του νοσοκομείου την προσπάθεια που όλοι μαζί κάναμε και κάνουμε για την καλύτερη λειτουργία του και ας φροντίσει ο ίδιος, για όσους μήνες παραμείνει στη διοίκηση, να μην δημιουργεί προσκόμματα στους εργαζόμενους και τους γιατρούς που επιτελούν χρόνια τώρα με αφοσίωση το καθήκον τους.”

Και η ΝΟΔΕ 

Επικουρικά στην ως άνω ανακοίνωση, εξέδωσε ανάλογη και η ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ, εκφράζοντας τη στήριξή της στον κ. Γεωργαντά και εξαπολύοντας σκληρή επίθεση εναντίον του διοικητή του Νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση:

“Mε έκπληξη και λύπη είναι η αλήθεια παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τον εκλεκτό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ρεβενάκη να συναγωνίζεται σε αναρτήσεις και ανακοινώσεις τύπου τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Ν.Καρανίκα αντί της όποιας ενασχόλησης του με τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης μας.

Ο κ. Διοικητής στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταφέρεται με αμετροεπείς χαρακτηρισμούς κατά του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως να είναι όχι κρατικός αξιωματούχος αλλά οτιδήποτε άλλο γεγονός που δεν συνάδει με τον ρόλο και τις αρμοδιότητες που του επεφύλαξε ο διορισμός του από την κυβέρνηση.

Αλλά ο κ.Ρεβενάκης δεν μένει εκεί και προσφάτως με ανακοινώσεις τύπου αποδεικνύει ως φαίνεται ότι επιθυμεί να ασχολείται περισσότερο με την επικοινωνία παρά με τα εκκρεμή ζητήματα του Νοσοκομείου που ζητούν σχεδιασμό και λήψη αποφάσεων για την δρομολόγηση και επίλυση τους.

Νέος στόχος του τελευταία ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Γ.Γεωργαντάς ο οποίος ως τοπικός θεσμικός παράγοντας αγωνιά για οτιδήποτε έχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι:

– η ΝΔ ήταν αυτή που πέτυχε και διατήρησε σε λειτουργία (με γενναία χρηματοδότηση άνω των 5.000.000 ευρώ επί Υπουργείας Αδωνι Γεωργιάδη και κατόπιν του έντονου ενδιαφέροντος του κ. Γεωργαντά) το Νοσοκομείο Κιλκίς του οποίου σήμερα έχει την τύχη να ηγείται (και καρπώνεται διόλου τον ευκαταφρόνητο στις μέρες μας μισθό του) καθώς και τη συνέχιση λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος Γουμένισσας,

– η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σταθεί αρωγός τις εποχές της κρίσης που διανύουμε παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια υλική και μη για να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα,

– οι άξιοι ιατροί, νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου στο σύνολο τους έχουν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη και με προσωπικό κόστος ακόμη όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια επιτελώντας με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης το λειτούργημα του σημαντικότερου αγαθού της υγείας σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους χωρίς καμιά διάκριση

– σε θέματα όπως το Νοσοκομείο μας οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία καθώς (ενημερώνουμε τον ”φιλοξενούμενο” διορισμένο κ. Διοικητή) οι πατεράδες και οι παππούδες μας μόχθησαν και θυσίασαν ακόμη και τον πενιχρό οβολό τους ή τις σοδειές τους ακόμη τότε στη μακρινή δεκαετία του 1930 για να χτισθεί και να εξοπλισθεί με τις κατάλληλες υποδομές νοσηλευτικών μονάδων.

Τα όσα ακούγονται για τα συμβαίνοντα στο χώρο του Νοσοκομείου Κιλκίς καλό είναι να αποτελούν σημεία συνεννόησης και από κοινού προσέγγισης όλων των τοπικών ”δυνάμεων” και όχι μέσα αντιπαραθέσεων και προστριβών. Προς τούτη την επισημάνση μας καλό θα ήταν ο κ.Διοικητής να μπει στη διαδικασία πέραν της ενασχολήσεως του με τα ”πλήκτρα” της τεχνολογίας (για αναρτήσεις και δημοσιεύσεις) να λάβει γνώση για την πορεία και την σύνεση με την οποία πορεύθηκε η προκάτοχος του. Που στον τομέα αυτό οι απόψεις μας συγκλίνουν (προβλήματα υπήρχαν και τότε) αλλά δεν είναι κακό να σημειώσουμε τη σοβαρότητα και την υπευθύνοτητα με την οποία η Κα Βλάχου αντιμετώπισε τον νευραλγικό τομέα λειτουργίας του Νοσοκομείου Κιλκίς προτάσσοντας το καλό του ιδρύματος και αφήνοντας εκτός την πολιτική.

Ο κ.Ρεβενάκης με την επιλογή του να ασχολείται με την πολιτική (ίσως επιθυμεί να υποκαταστήσει τους εκπροσώπους των συγκυβερνώντων σε τοπικό επίπεδο που λόγω των ”επιτυχιών” σε όλα τα ζητήματα της χώρας αλλά και του νομού μας έχουν εξαφανισθεί για ευνόητους λόγους – κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση μισθών, καταπολέμηση της ανεργίας, απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών μας, λύση στο χρέος, συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων, υλοποίηση μεγάλων έργων, επενδυτική έκρηξη στην Πατρίδα μας, πάταξη της φοροδιαφυγής, μείωση ελλειμμάτων, πάταξη της γραφειοκρατίας κ.α. oλοκήρωση του έργου του σταδίου Κιλκίς, κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου, αναβάθμιση ΤΕΙ, ολοκλήρωση οδικών έργων κ.α. πολλά που με κάθε δόση χιούμορ σημειώνουμε) ίσως δεν επιθυμεί να πράξει τίποτε ως προς την δρομολόγηση θεμάτων και λύσεων που αποβλέπουν στην καλυτέρευση των συνθηκών λειτουργίας του Νοσοκομείου. Παρά μόνο να περάσει ο χρόνος και να απολαύσει τα ”οφέλη” που απορρέουν από το ρόλο και τη θέση την οποία του ανέθεσε η ηγεσία του Υπουργείου του και όπως φαίνεται το πολιτικό είδωλο του ο ”σύντροφος” του Υπουργός Πολλάκης που αρέσκεται και αυτός στο θεαθήναι και τον μαγνητίζει η δημοσιότητα.     

Εάν όντως αυτός είναι ο στόχος του κ. Διοικητή  τότε εμείς δεν θα ασχοληθούμε ξανά μαζί του και θα τον αφήσουμε ανενόχλητο να ασχολείται με την επικοινωνία και όχι με τα ουσιαστικά, με τα σημαντικά καθήκοντα του, τα της ασκήσεως δηλαδή διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς. Κάνοντας πράξη τα λόγια του Αντυ Γουώρχολ περί 15 λεπτών δημοσιότητας και όχι της ενασχόλησης με πραγματικό ενδιαφέρον για τα θέματα υγείας με τα οποία εκ του ρόλου του έχει επιφορτισθεί από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα.”

Σχολιάστε