My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Γιαννούλης με παρουσία Τσίπρα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με παλμό και θετική ενέργεια, μέσα από μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή διήγηση και με την παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, παρουσίασε χθες Πέμπτη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Θυμίζοντας μια σκηνή από την ελληνική ταινία «Πολίτικη Κουζίνα», όπου περιγράφεται με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο το ιστορικό βάρος που έχουν ορισμένες αποφάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου, άρχισε την ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα ευθύνης που τον διακατέχει ως επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» σε αυτήν την εκλογική μάχη.

Ο κ. Γιαννούλης ξεδιπλώνοντας το όραμα της παράταξης του για την διοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε σε «μια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που υπερβαίνει τα όρια της τυπικής διαχείρισης και επαναπροσδιορίζει τον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο, ως αυτόνομου και αποκεντρωμένου θεσμού δημοκρατίας.

Ο Χρήστος Γιαννούλης άσκησε κριτική στην διοίκηση Τζιτζικώστα λέγοντας ότι «εννιά χρόνια τώρα, από την στιγμή που ανέλαβε ο Ψωμιάδης και παρέδωσε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον διάδοχο του και σημερινό περιφερειάρχη, έχουν ειπωθεί και διαφημιστεί πολλά λόγια και ελάχιστες πράξεις. Ο σφετερισμός μάλιστα της δουλειάς των άλλων είτε πρόκειται για δήμους, φορείς ακόμη και την κυβέρνηση, είναι η μόνη καινοτομία που έχουν αναπτύξει με απίστευτο θράσος και αποτελεσματικότητα. Είναι ίσως και το μόνο που θα μπορούσαν να προβάλουν ως επίτευγμα αυτών των εννέα χρόνων. Προσπάθησα, αλλά δεν κατάφερα να βρω έστω και μία ιδέα, ένα έργο, μία δράση που ανήκει από την αρχή μέχρι το τέλος στον ίδιο τον κ. Τζιτζικώστα και τους συνεργάτες του» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά».

Αναφερόμενος στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους που παρουσίασε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, έκανε λόγο για δυνατούς χαρακτήρες που ρίχνονται σε μία πολύ δύσκολη μάχη, ιστορική και αναγκαία, που δίνεται και ατομικά και συλλογικά. «Τους αναγνωρίζω γενναιότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα. Τους ευγνωμονώ και τους ευχαριστώ για την απόφαση τους να κοιτάξουμε όλοι μπροστά για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Να κοιτάξουμε μπροστά για να δικαιώσουμε τον αγώνα και τις θυσίες μιας ολόκληρης παράταξης αυτός ο τόπος να γίνει καλύτερος.Να κοιτάξουμε μπροστά όχι γιατί το αποφάσισε κάποιο πολιτικό τζάκι ή γιατί γεννηθήκαμε προορισμένοι για την εξουσία.
Να κοιτάξουμε μπροστά γιατί αυτό αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας αλλά και στα παιδιά των πολιτικών μας αντιπάλων» είπε ο Χρήστος Γιαννούλης.

Η ομιλία του πρωθυπουργού

Χωρίς κείμενο και μιλώντας «από καρδιάς», όπως είπε χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μάχη των εκλογών του Μαΐου λέγοντας ότι το δίλημμα είναι «Αν θα υπερισχύουν οι δυνάμεις του ορθού λόγου απέναντι στις δυνάμεις του φόβου και της μισαλλοδοξίας. Αν θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής, απέναντι στις δυνάμεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ακραίας δεξιάς. Αυτή είναι η μάχη που δίνετε εσείς εδώ και στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία».

Για την υποψηφιότητα του Χρήστου Γιαννούλη ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Χρήστος θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές της 26ης Μαΐου και θα γίνει ο καλύτερος περιφερειάρχης, για τους πολλούς και όχι την ελίτ». Αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον χαρακτήρα του υποψήφιου περιφερειάρχη και τόνισε ότι ο αγώνας που δίνει «είναι αγώνας καρδιάς γιατί θέλει να προτάξει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση, τον υγιή πατριωτισμό απέναντι στην πατριδοκαπηλία, τις δυνάμεις της κοινωνικής συνοχής, δημοκρατίας, αλληλεγγύης απέναντι στις δυνάμεις του φόβου, του μίσους, της μισαλλοδοξίας».

Η εκδήλωση

Ο αγαπημένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ήταν αυτός που καλωσόρισε τον κόσμο από την σκηνή και στην συνέχεια με τις έξυπνες ατάκες του, φρόντισε για την ξενάγηση στα μονοπάτια της εκδήλωσης που είχε πολλά στοιχεία πρωτοτυπίας και πολλές στιγμές συγκίνησης.

Η εισαγωγή έγινε με ένα πιάνο και τη μαγική φωνή της Μέλας Γεροφώτη που τραγούδησε την «Όμορφη Πόλη». Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα υψηλής αισθητικής βίντεο, από το οποίο όμως δεν έλειπε και το χιουμοριστικό στοιχείο, στο οποίο ξεδιπλώθηκαν τα βασικά μηνύματα της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά».

Η ομιλία του πολύπειρου δημοσιογράφου Κλέαρχου Τσαουσίδη αποτέλεσε όπως πάντα δίδαγμα και τροφή για σκέψη ενώ άκρως συγκινητικό ήταν βίντεο με το μήνυμα της ηθοποιού Μπέτυς Βαλάση, της γνωστής σε όλους «Λωξάντρας», προς τον αγαπημένο της ανιψιό, Χρήστο. Στο βήμα για έναν σύντομο χαιρετισμό ανέβηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Δημήτρης Αρκούδης.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που στη σκηνή ανέβηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά, όπως άρχισε, με μια διασκευή έκπληξη στο γνωστό τραγούδι των Υπογείων Ρευμάτων «Μ’ αρέσει να μην λέω πολλά» που για τις… ανάγκες της βραδιάς έγινε «Μ’ αρέσει να κοιτάω μπροστά»!

Πηγή: Δελτίο τύπου από Χρ. Γιαννούλη

Σχολιάστε