My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Γεωργαντάς: Λιμνάζει το Δικαστικό

Αδιαφορία για το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς καταλογίζει στον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς.

dikastiko-megaro-kilkisΣημειώνοντας ότι με απόφαση του πρώην υπουργού, Χ. Αθανασίου, ανατέθηκε πριν δυο χρόνια στην εταιρεία “Θέμις Κατασκευαστική” η εκπόνηση των μελετών για την προσαρμογή του προσφερόμενου ακινήτου της Μητρόπολης Κιλκίς (σ.σ. πρώην Εκκλησιαστικό Λύκειο), ο κ. Γεωργαντάς κάνει λόγο σε δήλωσή του για “πλήρη απαξίωση των προσπαθειών των προηγούμενων ετών, οι οποίες είχαν θέσει τις βάσεις για την επίλυση του ζητήματος”.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο λόγος της απραξίας που διαπιστώνει είναι ότι “το Υπουργείο έχει άλλες προτεραιότητες μέσα στις οποίες βασική είναι η διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν τους κατηγορούμενους και τους κρατούμενους για αδικήματα που έχουν σχέση με την τρομοκρατία”.

georgantas5_xalkidikiΗ δήλωση του κ. Γεωργαντά:

“Πριν δύο χρόνια στις 18.9.2014 ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου με την υπ’ αριθμ.69970 απόφασή του αναγνώριζε την ανάγκη μεταστέγασης των Δικαστικών Υπηρεσιών του Κιλκίς και ανέθετε στην εταιρεία ΄΄Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ΄΄ την εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών για την προσαρμογή του προσφερόμενου ακινήτου ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου.

Δυστυχώς περίπου τρεις μήνες μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης προκηρύχτηκαν εκλογές και την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου ανέλαβαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα όχι απλά δεν διαπιστώθηκε κάποια πρόοδος αλλά αντίθετα εμφανίζονταν συνεχώς εμπόδια.

Αυτό όμως που είναι πρωτόγνωρο και θέλω να καταδείξω με τη σημερινή δημόσια τοποθέτηση μου δεν είναι απλά η καθυστέρηση υλοποίησης μιας συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης αλλά η πλήρης αδιαφορία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ένα αίτημα που επίμονα ετέθει και από το Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς και από τον υπογράφοντα Βουλευτή.

Πλήρης απαξίωση των προσπαθειών των προηγούμενων ετών οι οποίες είχαν θέσει τις βάσεις για την επίλυση του ζητήματος. Στην αρχή μου ήταν ακατανόητη αυτή η αδιαφορία για την ενασχόληση με ένα ζήτημα που είναι μέσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του αρμόδιου Υπουργού. Όταν όμως κατάλαβα το λόγο αυτής της απραξίας ανησύχησα και ως Βουλευτής και ως πολίτης: Το Υπουργείο έχει άλλες προτεραιότητες μέσα στις οποίες βασική είναι η διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν τους κατηγορούμενους και τους κρατούμενους για αδικήματα που έχουν σχέση με την τρομοκρατία.Δυστυχώς η μετεγκατάσταση των Δικαστικών Υπηρεσιών του Κιλκίς δεν αποτελεί ενδιαφέρον πεδίο δράσης για τον Υπουργό καθώς αφορά απλά την καθημερινότητα των πολιτών και των Λειτουργών της Δικαιοσύνης στο νομό Κιλκίς.”

 

Σχολιάστε