My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Γενοκτονία στην Ελλάδα!

parastatidis2Του Θόδωρου Παραστατίδη (Βουλευτής Κιλκίς)

————————————————Η συνέχιση αυτής της οικονομικής πολιτικής η οποία επιβάλλεται από την Τρόικα και με ευλάβεια εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση χωρίς καμία στοιχειώδη αντίσταση απέναντί τους, οδηγεί την οικονομία σε πλήρη κατάρρευση, την κοινωνία σε εξαθλίωση και την χώρα στην καταστροφή.

Την περίοδο αυτή στην Ελλάδα συντελείται μια γενοκτονία.

Πώς μπορεί κάποιος να ελπίζει σε ανάκαμψη όταν η πολιτική που ασκείται στηρίζεται μόνο σε περικοπές μισθών και συντάξεων και στην επιβολή φόρων;

Καμιά αναφορά, καμιά προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας, η οποία είναι διαλυμένη σε όλους τους τομείς.

 Έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες για μια αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

Η προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη πρέπει να ξεκινήσει κυρίως εκ των έσω, αξιοποιώντας όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας.

Αντί αυτού, η κυβέρνηση στήριξε τις ελπίδες της μόνο σε επενδύσεις από το εξωτερικό. Μάλιστα εκλιπαρώντας πολλές φορές επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Υπάρχει άραγε χώρα που να έχει αναπτυχθεί η οικονομία της, στηριζόμενη μόνο σε επενδύσεις από το εξωτερικό; Εγώ προσωπικά δε γνωρίζω καμία.

Είναι πασιφανές πως μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία τα οποία θα προσδιορίζουν τα όρια αντοχής μιας κοινωνίας. Βάσει των σημερινών δεδομένων και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται η κατάσταση στη χώρα μας, δεν πρόκειται να βελτιωθεί νωρίτερα από το 2030, εφόσον βέβαια μέχρι τότε υπάρχουμε ως κοινωνία αλλά και ως χώρα.

Αυτό συμπεραίνεται από την εξέλιξη των μέχρι τώρα στοιχείων και των αριθμών, όπως για παράδειγμα:

Την ανεργία να βρίσκεται στο 27% βάσει των στατιστικών ερευνών από επίσημους φορείς και στους νέους να υπερβαίνει το 62% με αυξητική τάση.

Τα 4 εκατομ. πολίτες που ζούνε με κάτω από 700 ευρώ, άρα κάτω από το όριο της φτώχειας, και πολλοί απ’ αυτούς να σιτίζονται σε συσσίτια που οργανώνουν φορείς και πολίτες.

Τους χιλιάδες πολιτών μας που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε πλήρη διάλυση.

Τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν είναι σε θέση να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.

Τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε κατάσταση εξαθλίωσης.

Εκτός όλων αυτών, έχουμε χιλιάδες νοικοκυριά που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από κατασχέσεις, διότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις των στεγαστικών δανείων τους.

Και ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση, θεωρώ πως είναι βλακώδης η σκέψη ορισμένων που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αισιοδοξίας, για δήθεν βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και μάλιστα εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2013, με μια ύφεση κοντά στο 4,5 με 5%. Πρέπει να γνωρίζουν πως η όποια αισιοδοξία τους θα στηριχθεί πάνω σε πτώματα και ερείπια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος τους.

Η άποψη τι να κάνουμε, αφού βρεθήκαμε σ’ αυτή την κατάσταση, έχει απάντηση και η απάντηση είναι απλή: η πολιτική αυτή που ακολουθείται είναι και παράλογη και αδιέξοδη. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που στηρίζουν την πολιτική αυτή θέλω να τους πληροφορήσω πως το στίγμα της πολιτικής σου και της ιδεολογικής σου ταυτότητας, το δίνεις μέσα από τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων που καλείσαι να αντιμετωπίσεις.

 Είναι άλλο να καλείς να σηκώσουν το κύριο βάρος οι έχοντες και κατέχοντες και άλλο να δέχεσαι την πολιτική που επιβαρύνει μόνο τους μη έχοντες και μη κατέχοντες, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σήμερα.

 Κατά τα άλλα κόπτονται όλοι για τη σημερινή δυστυχία αυτού του λαού, εκφράζοντας υποκριτικά τη συμπάθειά τους.

 

 

 

 

Σχολιάστε