My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Γαλάζιοι” υποψήφιοι και Παιονία

 gountenoudis-sionidis-symeonidouΕξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δεδομένα που διαγράφονται στο χώρο της ΝΔ όσον αφορά και τον Δήμο Παιονίας, ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Μαίου.

Όπως σ` αυτόν του Κιλκίς, έτσι και στον δεύτερο σε μέγεθος δήμο του νομού μας, εμφανίζονται γι` άλλη μια φορά υποψηφιότητες πέραν της μιας απ` τον “γαλάζιο” χώρο, προϊδεάζοντας έτσι για μια ακόμα σκληρή “ενδοπαραταξιακή” κόντρα, ανάλογη αυτής που ζήσαμε στις προηγούμενες εκλογές, μεταξύ Αθανασίου Λαπόρδα και Αθανασίας Λιάρτση.

Μόνο που αυτή τη φορά οι δυο …συνονόματοι μονομάχοι του 2010, θ` απουσιάζουν απ` τη συγκεκριμένη “αρένα”! Ο πρώτος, σίγουρα. Το ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο λίγο πριν τις γιορτές, επιβεβαιώνοντας τις υπάρχουσες φήμες, που ήθελαν ακόμα και μυστικά γκάλοπ να δείχνουν ήττα του σημερινού δημάρχου σε περίπτωση που δοκίμαζε νέα κάθοδο. Όσο για την δεύτερη, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη μέχρι τώρα ότι προτίθεται να επαναλάβει το προ τετραετίας εγχείρημά της. Ίσως η απογοήτευση, ίσως προσωπικοί λόγοι,…ποιος ξέρει!

Ο νυν δήμαρχος Λαπόρδας δεν θα υπάρχει στις εκλογές του Μαίου, θα είναι εκεί όμως ο νυν αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Γκουντενούδης. Ο οποίος αποφάσισε να μετακομίσει απ` την περιφερειακή στην τοπική Αυτοδιοίκηση, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι είδε σαν “σκαλοπάτι” την εκλογή του, μετά την τελευταίας στιγμής επιλογή του απ` τον Παν. Ψωμιάδη το 2010.

Ακριβώς, η σχέση του με τον “του ματς”, Ψωμιάδη, που συνεχίστηκε απρόσκοπτη και μετά την αλλαγή βάρδιας στη κορυφή της Περιφέρειας, είναι ίσως και το …αδύνατο σημείο του κ. Γκουντενούδη. Καθότι πλέον ο “Ζορό” της πολιτικής ζωής δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Αντ. Σαμαρά και την ΝΔ. Λέτε, λοιπόν, αυτό το γεγονός να δυσκολέψει την στήριξή του απ` το κυβερνών κόμμα;

Κι επιπλέον: Μήπως μια τέτοια εκτίμηση άνοιξε και την όρεξη της πρώην δημάρχου Αξιούπολης, Σόνιας Συμεωνίδου, να δηλώνει ότι θα τολμήσει κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα φάνταζε από απίθανο ως αδιανόητο, να διεκδικήσει δηλαδή το δημαρχιακό αξίωμα Παιονίας;

Απ` ότι φάνηκε, η κ. Συμεωνίδου δεν υπέστειλε τις φιλοδοξίες της, παρά μόνο…ξαπόστασε για τέσσερα χρόνια και ξανά προς τη δόξα τώρα τραβά! Πάρει – δεν πάρει χρίσμα (ή στήριξη, για να το πούμε κομψότερα).

Στη γαλάζια γκάμα υποψηφιοτήτων θα συμμετέχει κι ο Κώστας Σιωνίδης, ο οποίος έλαβε με κάθε επισημότητα το δαχτυλίδι της διαδοχής απ` τον απερχόμενο δήμαρχο. Το θέμα όμως είναι αν θα κληρονομήσει και όλα τα στελέχη της παράταξης και πολύ περισσότερο τους ψηφοφόρους της. Κάτι που ασφαλώς είναι αδύνατο, καθότι “η ψήφος ως γένους θηλυκού είναι εν γένει άστατος”, όπως έλεγε ο Γ. Τζανετάκος (τον ίδιο μπορεί να τον ξεχάσαμε, τη ρήση του όχι!).

Βέβαια, ο κ. Σιωνίδης μπορεί να πάρει περισσότερες ψήφους, απ` τον προκάτοχό του στην ηγεσία του συνδυασμού. Αυτό όμως αποδεικνύεται μονάχα στην κάλπη. Εκεί, δηλαδή, που θα δοκιμαστούν όλες οι (ουκ ολίγες) γαλάζιες υποψηφιότητες του Δήμου Παιονίας. Όπως, βεβαίως – βεβαίως, κι οι κόκκινες, οι πράσινες και όποιου άλλου χρώματος υπάρξουν…

Γιάννης Καραγιαννίδης

 

Σχόλια
2 Σχόλια to ““Γαλάζιοι” υποψήφιοι και Παιονία”
  1. Ο/Η zaxarias λέει:

    κατάλαβα….. θα τρελαθούμε στην ανάπτυξη πάλι στο δήμο Παιονίας……..

  2. Ο/Η ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ λέει:

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΆΥΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ ΣΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΛΑΒΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗς ΕΚΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥς ΑΛΛΟΥΣ(ΠΡΑΣΙΝΟΙ Κ.ΛΠ.) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΙΚΗΤΕΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΕΜΕΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΜΝΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΥΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΖΕ Η ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΛΕΣ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΕΣ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΑ.ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΝΔ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΙΓΕΤΕ. ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΩΣ ΕΙΔΗΣΗ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΝΕΙΣΘΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΔΩ. Η ΝΔ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ, ΕΤΣΙ ΙΣΧΥΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΗ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ. ΚΑΛΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΟΛΩΝ, ΧΘΕΣ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ, ΕΡΙΔΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ, ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΕΝ ΕΤΕΙ 2014 ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΜΕ ΑΠΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΩΦΕΛΙΜΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΤΟΠΟ.Α ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.ΜΙΛΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΡΡΙΠΤΩ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΑΣΦΑΛΩΣ.

Σχολιάστε