My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

«Βy pass» στα σύνορα!

fraxtis-eidomeni-001Τα πρώτα «by pass» άνοιξαν στα βόρεια σύνορά μας μετά τη «φραγή» της Ειδομένης για τις μεταναστευτικές ροές, καθώς ομάδες μεταναστών έγιναν αντιληπτές να κινούνται πεζή ανατολικότερα της Ειδομένης στα όρια των νομών Κιλκίς-Σερρών, όπου παρακάμπτοντας τον αγκαθωτό φράχτη, στο ύψος των χωριών Μεταμόρφωση, Χαμηλό και Ειρηνικό, διασχίζουν το ημιορεινό τμήμα της εκεί μεθορίου και περνούν στο έδαφος της FYROM για να συνεχίσουν βορειότερα.

Αυτό αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στην οποία υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή στο Κιλκίς επιβεβαίωσε την κινητικότητα, τονίζοντας πως «ξαναγυρίσαμε στο καθεστώς της παράνομης μεταφοράς από τα μονοπάτια, τα οποία οι συμμορίες χρησιμοποιούσαν προτού ξεσπάσει το τσουνάμι των προσφύγων πολέμου από τη Συρία μέσω της Ειδομένης».

«Φτάνουν στα σύνορα με τα πόδια κατά ομάδες και φεύγουν από άλλα μονοπάτια προφανώς με τη βοήθεια κάποιων που γνωρίζουν τα περάσματα» μας είπε η πρόεδρος του κοινοτικού διαμερίσματος Ειδομένης κ. Ξανθίππη Σουπλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές της FYROM από την πλευρά τους ενισχύουν -όπως αναφέρει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ- τις περιπολίες στη δική τους μεθόριο με την Ελλάδα με αστυνομικούς από την Κροατία και τη Σερβία (!) και αναμένουν ενισχύσεις από τη Σλοβενία και την Ουγγαρία στο πλαίσιο των προσπαθειών για καλύτερη διαχείριση των ροών. Συνομιλίες για ενδεχόμενη αποστολή αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ελλάδα διεξάγουν τα Σκόπια τούτη την περίοδο και με την Αυστρία, Πολωνία και τη Σλοβακία.

 

Σχολιάστε