My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Βόλτα σαν άλλοτε, στην 21η Ιουνίου

Με σκοπό να επαναφέρει όμορφες και νοσταλγικές συνήθειες του παρελθόντος στο σήμερα ώστε να τις γνωρίσουν και οι νεότεροι, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. και τη Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς ξεκινάει μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο “Βόλτα… σαν άλλοτε”. Η Βόλτα θα “αναβιώνει” στην οδό της 21ης Ιουνίου κάθε Σάββατο για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο 9 Ιουνίου 2012,  από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, από φανάρι σε φανάρι (από τη διασταύρωση των οδών 21ης Ιουνίου, 25ης Μαρτίου και Σόλωνος έως το φανάρι του πεζοδρόμου της Καλούδη).

Σίγουρα, τα χρόνια που ο κεντρικός δρόμος της πόλης ήταν το επίκεντρο των συναντήσεων και της βόλτας των “παλιών” Κιλκισιωτών, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα αυτοκίνητα τότε ήταν ελάχιστα, οι καφετέριες και τα κέντρα διασκέδασης περιορισμένα, ο τρόπος ζωής αρκετά διαφοροποιημένος και οι άνθρωποι μαθημένοι σε απλά πράγματα.

Η ανάγκη όμως του κόσμου να περνάει όμορφες στιγμές απολαμβάνοντας με ηρεμία τον περίπατό του παραμένει βασική και σήμερα.

Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν ο Δήμος Κιλκίς αναδεικνύει και πάλι την 21η Ιουνίου σε δρόμο της βόλτας για όλους τους δήμοτες. Χωρίς αυτοκίνητα και με μικρές και απολαυστικές δράσεις κάθε φορά, που θα πλαισιώνουν ευχάριστα τον περίπατο των Κιλκισιωτών.

Η δημοτική αρχή Κιλκίς καλεί όλους τους δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας να συμμετέχουν στη νέα της πρωτοβουλία: Τους μεγαλύτερους να αφήσουν τα αυτοκίνητα στο σπίτι και να βγουν με τις οικογένειες και τις παρέες τους, τις μαμάδες με τα παιδιά τους στα καροτσάκια, αλλά και τους νέους να ξεχυθούν με τους φίλους τους και τα ποδήλατά τους στον κεντρικό δρόμο της πόλης, για μιά “Βόλτα… σαν άλλοτε”.

Και καθώς η τελευταία έχει αποχρώσεις του χθες, ευπρόσδεκτες είναι φυσικά και οι εικόνες ζευγαριών αγκαζέ, καθώς και όλων των περιπατητών με… πασατέμπο στα χέρια (με τη μοναδική προϋπόθεση βέβαια ότι τα υπολείμματα των σποριών, δεν θα πετιούνται κάτω στο δρόμο!).

 

 Δράσεις Σαββάτου 9 Ιουνίου

Οι δράσεις που θα λάβουν χώρα στην πρώτη “Βόλτα… σαν άλλοτε” το Σάββατο 9 Ιουνίου είναι οι εξής:

“Διαδρομές της Βιβλιοθήκης” από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς. Στελέχη της Βιβλιοθήκης θα βρίσκονται στην 21η Ιουνίου, όπου θα δανείζουν βιβλία ελληνικής, ξένης και παιδικής λογοτεχνίας.

“Ανακυκλώστε το χαρτί για να μείνει η γη μας καθαρή” από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και ομάδα εθελοντών του Κέντρου. Η εν λόγω εκδήλωση ήταν ενταγμένη στην φετινή “Άνοιξη των Παιδιών” και λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε. Το ΚΠΕ με την ομάδα εθελοντών, θα αναλάβουν να μάθουν στις λιλιπούτειες παρουσίες τα οφέλη της ανακύκλωσης, μέσα από δημιουργικές κατασκευές.

“Δέντρο των Ευχών”. Στο φυσικό αυτό δέντρο (κουκουναριά) θα γίνεται ανταλλαγή θετικών σκέψεων. Κάποιος περαστικός θα γράφει μια ευχή και θα την κρεμάει στο δέντρο, και την ίδια στιγμή θα διαλέγει την ευχή κάποιου άλλου που την άφησε νωρίτερα.

Έκθεση σκιτσογραφίας «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού», στο πλαίσιο του κινήματος “ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”. Η ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση που έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την EduCartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση- και τον σκιτσογράφο Μιχάλη Κουντούρη, και φιλοξενεί έργα σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο (Αυστρία, Φινλανδία, Γερμανία, Ρουμανία, Κύπρος, Βουλγαρία, Κούβα).

Για τις δράσεις της επόμενης εβδομάδας θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Δελτίο τύπου του Δήμου Κιλκίς

Σχολιάστε