My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

ΒσΣ: Απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες!

Εδώ και έξι μήνες οι 52 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” των δήμων Κιλκίς και Παιονίας παραμένουν απλήρωτοι.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα εμφανίζεται και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, καθότι από το τέλος του 2017 παρατηρήθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην διευθέτηση της παράτασης του χρόνου του προγράμματος και στην υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, όπως σημειώνει ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γεωργαντάς προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, ζητά να μάθει αν έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Το κείμενο της  ερώτησης έχει ως εξής:

«Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους θεσμούς στην συνείδηση των πολιτών. Με το πρόγραμμα αυτό παρέχεται η δυνατότητα οργανωμένης και συστηματικής κατ’ οίκον πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό. Η αξία του προγράμματος είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς επωφελούνται ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες στις καθημερινές τους ανάγκες όπως ηλικιωμένοι και ΑμεΑ σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα στο νομό Κιλκίς ηλικιωμένοι οι οποίοι ζουν μόνοι τους σε μικρά χωριά έχουν βρει ένα πραγματικό στήριγμα στους εργαζόμενους του προγράμματος αυτού.

Δυστυχώς όμως εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων και των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας παραμένουν απλήρωτοι. Από το τέλος του 2017 παρατηρήθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην διευθέτηση της παράτασης του χρόνου του προγράμματος και στην υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης. Με τις καθυστερήσεις αυτές εισερχόμαστε στον έκτο μήνα του έτους χωρίς να έχει καταβληθεί κανένα ποσό στους εργαζόμενους από 1-1-2018.

Οι 52 εργαζόμενοι του προγράμματος στους δύο Δήμους όλο αυτό το διάστημα δεν αμείβονται για την εργασία τους όμως συνεχίζουν με αίσθημα ευθύνης να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας, ευελπιστώντας στην άμεση επίλυση του προβλήματος και στη συνεπή στάση της Πολιτείας.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1)            Που οφείλεται η καθυστέρηση της πληρωμής των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας;

2)            Έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων;»

Σχολιάστε