My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Βρέθηκε λυκάκι στο Καβαλάρι

Ένα λυκάκι, μόλις δύο μηνών, βρέθηκε να περιφέρεται στο Καβαλάρι Κιλκίς και περίοικοι ειδοποίησαν την ΜΚΟ “Δράση για την Άγρια Ζωή”, προκειμένου να το παραλάβει, καθώς ήταν εξαντλημένο και εξαιρετικά αδύναμο.

lykosΤο ορφανό ζωάκι, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία, κατάφερε να επανακάμψει και βρίσκεται πλέον στο καταφύγιο του “Αρκτούρου”, στην Αγραπιδιά Φλώρινας.

“Ωστόσο, δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει να επανενταχθεί, καθώς είναι ήδη εξαιρετικά εξοικειωμένο με τους ανθρώπους και συμπεριφέρεται σαν ένα κουτάβι. Εμείς, πάντως, θα το παρακολουθήσουμε και σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα του εξωτερικού, που ειδικεύεται σε επανεντάξεις λύκων, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο γι’ αυτό”, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του περιβαλλοντικού κέντρου του “Αρκτούρου”, Νίκος Γραμμενόπουλος.

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του “Αρκτούρου”, στην Ελλάδα σήμερα υπολογίζεται ότι ζουν 700 λύκοι, σε όλο σχεδόν το ηπειρωτικό ανάγλυφο της χώρας, βόρεια της Βοιωτίας. Στις περιοχές αυτές, ο λύκος επιβιώνει σε πολλές μικρές και απομονωμένες μεταξύ τους ομάδες, με εντονότερη παρουσία σε σημεία όπου υπάρχει νομαδική κτηνοτροφία, ή όπου υφίστανται ακόμη μεγάλα ορεινά συγκροτήματα, χωρίς έντονη ανθρώπινη παρουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε