My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Βράβευση για ΜΚΟ και πρόσφυγες

Βραβείο για την υλοποίηση του προγράμματος «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και πρόσφυγες στον Δήμο Παιονίας», έλαβε στις 10 Μαΐου από το Υπουργείο Παιδείας, το ΕΠΑΛ  Αξιούπολης και συγκεκριμένα οι μαθητές του τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ειδικότητας Νοσηλευτικής.

epal-axioupolis-001Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στα πλαίσια  προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 από τις καθηγήτριες Τοπαλίδου Κ., Αναστασίου Π., Ματραλή Ι. με την υποστήριξη του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Τσιτούρα Ν. και του ΚΕΣΥΠ Κιλκίς.

Στόχος του προγράμματος ήταν  να ενημερώσει τους μαθητές για τη δράση των ΜΚΟ στη περιοχή του Δήμου Παιονίας αναφορικά με τυχόν  μελλοντική τους επαγγελματική διέξοδο και να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό και την εθελοντική προσφορά στο συνάνθρωπο. Περιελάμβανε τη συλλογή πληροφοριών για τη δράση όσων ΜΚΟ έχουν παρουσία στην περιοχή, μια εκδήλωση ενημέρωσης από εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα οι οποίοι παραβρέθηκαν στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης  καθώς και τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Τα συγκεντρωμένα είδη παραδόθηκαν στους πρόσφυγες της περιοχής από τις καθηγήτριες και την υπεύθυνη του Δήμου κ. Πολιτίδου Ε.

Το αίσθημα της υπευθυνότητας που επέδειξαν τα παιδιά μαθαίνοντας τι  σημαίνει πρόσφυγας και τι είναι οι ΜΚΟ, η χαρά της προσφοράς, η ικανοποίηση και η περηφάνια που αισθάνθηκαν βοηθώντας κάποιους άλλους φώτισαν τα πρόσωπα όλων και έφεραν το χαμόγελο της ελπίδας.

 

Σχολιάστε