My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Βολές Γεωργαντά γι`ασφαλιστικό

georgantas-001Με δήλωσή του για το ασφαλιστικό-φορολογικό των αγροτών και των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, εξαπολύει επίθεση στη κυβένηση, καταλήγωντας: «Η συγκυβέρνηση πέτυχε απίστευτα ΄΄κατορθώματα΄΄ αυτό το έναν χρόνο. Αύριο στο Κιλκίς θα δούμε ένα ακόμη. Θα δούμε τους αγρότες μαζί με τους επιστήμονες σε κοινή διαμαρτυρία, η οποία αποτελεί πραγματική κραυγή επιβίωσης».

Η δήλωση:

Την βαθιά προσήλωση της συγκυβέρνησης σε πρακτικές πού στοχεύουν στη συλλογή εσόδων μέσα από μεθόδους υψηλής φορολόγησης παραγωγικών τάξεων αποδεικνύουν τα όσα δρομολογούνται από μέρους της, σχετικά με το ασφαλιστικό και φορολογικό καθεστώς των αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ένα καθεστώς, το οποίο στη βάση όσων έχουν διαρρεύσει, θα επιβάλλει ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις στις οποίες πρακτικά θα είναι αδύνατον να ανταποκριθούν οι παραγωγοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες υπό τις παρούσες δυσμενείς συγκυρίες της χαμηλής ρευστότητας των κεφαλαιακών ελέγχων και της ευρύτερης οικονομικής κρίσης.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Το απευκταίο  ενδεχόμενο της ψήφισης ενός τέτοιου νομοθετήματος θα οδηγήσει επί της ουσίας ένα από τα πλέον  ισχυρά αναπτυξιακά κομμάτια της οικονομίας  μας, αυτόν  της πρωτογενούς παραγωγής , σε μαρασμό με αλυσιδωτές δυσμενείς  επιπτώσεις σε όλο το εύρος της ελληνικής οικονομίας και βεβαίως στην υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των αγροτών-κτηνοτρόφων και των οικογενειών τους.

Γι’ αυτό άλλωστε έχει προκαλέσει ήδη  τόσο μεγάλες αντιδράσεις από μέρους και τους έχει οδηγήσει σε διάφορες  κινητοποιήσεις έως σήμερα με προοπτική  μάλιστα να συνεχισθούν ,όπως διαφαίνεται  και σε τοπικό επίπεδο.

Προσωπικά ως βουλευτής ενός νομού με υψηλά ποσοστά πολιτών από την πρωτογενή παραγωγή, αλλά και το κόμμα μου η Νέα Δημοκρατία  δηλώνουμε ότι διαφωνούμε πλήρως με τις κυβερνητικές προθέσεις και στηρίζουμε τους αγώνες των παραγωγών  επιδιώκοντας την αλλαγή των όσων προωθεί, με στόχο να υιοθετηθούν μέτρα στην ασφάλιση και την φορολόγηση των  με σαφώς ηπιότερες επιβαρύνσεις.

Και τούτο διότι  πιστεύουμε ότι οι πρακτικές της  υπερφορολόγησης και των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών,  ιδιαιτέρως για παραγωγικές δυνάμεις όπως των αγροτών και κτηνοτρόφων ,  είναι  εσφαλμένες, αντιαναπτυξιακές και οδηγούν  στην συρρίκνωση της οικονομίας και των παραγωγών της Ελληνικής υπαίθρου και κατ’ επέκταση και του νομού μας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν απ΄ την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζόμενων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου εισοδήματος). Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών-επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.

Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν τα ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η συγκυβέρνηση πέτυχε απίστευτα ΄΄κατορθώματα΄΄ αυτό το έναν χρόνο. Αύριο στο Κιλκίς θα δούμε ένα ακόμη. Θα δούμε τους αγρότες μαζί με τους επιστήμονες σε κοινή διαμαρτυρία η οποία αποτελεί πραγματική κραυγή επιβίωσης. Ας αναλογιστούν όλοι την ευθύνη τους μπροστά σε αυτή την κραυγή.

Σχολιάστε