My Twitter Feed

20 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

23 υποψήφιοι στηρίζουν Μηνά -

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Συναγερμός απ` τα 65 κρούσματα -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Ενωτικός και πάλι ο Κιλτίδης -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Δεκάδες κάθε μέρα τα νέα κρούσματα -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Άφαντοι οι σχολικοί νοσηλευτές -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

“Όχι συγχωνεύσεις σε σχολεία” -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Πρωτιά σε θανάτους από CoViD! -

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Βιβλιοθήκη στο 1ο Δημοτικό Αξιούπολης

Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ένα βιβλίο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο», είχε πει ο Νικηφόρος Βρεττάκος. Ένα παράθυρο στην καθημερινότητα του παιδιού, στην κοινωνία, στην ιστορία, στη μυθολογία, στον πολιτισμό, στη γεωγραφία.

Μ’ ένα βιβλίο ο μικρός αναγνώστης μπορεί να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες και να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, να γνωρίσει χώρες, διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικές συνήθειες και αντιλήψεις, ανακαλύπτοντας τους άλλους αλλά ταυτόχρονα και τον ίδιο του τον εαυτό.

Καθώς το σχολείο εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών, ξεκίνησε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός χώρου όμορφου και ζεστού, που θα ήταν ελκυστικός για τα παιδιά του σχολείου μας, έτσι ώστε να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων.

Και η προσπάθεια ήταν επιτυχής. Δημιουργήθηκε η δανειστική βιβλιοθήκη, όπου η πλειοψηφία των μαθητών και μαθητριών δανείζονται βιβλία και απολαμβάνουν τον χώρο.

Η βιβλιοθήκη έγινε πραγματικότητα με τη συνδρομή των γονέων του σχολείου αλλά κυρίως με το μεράκι και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες του Δ.Σ. : Λιακοπούλου Έλενα, Αδάμου Γιώτα, Τσούπα Αγγελίνα, Παπαχρήστου Φένια, Τουμπάνη Άννα, Περπερίδου Ζένια, Μηνά Εύη αλλά και όλους τους γονείς για τον υπέροχο χώρο που αποκτήσαμε. Ευχαριστούμε επίσης και όσους και όσες προσφέρουν βιβλία για τον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Σχολιάστε