My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

ΒηματίΖΩ στη Θεραπευτική Ιππασία

afisaΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ανακοινώνει ότι ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο: «ΒηματίΖΟΥΜΕ καλλιεργώντας τροφή για άλογα. Η δική μας συμμετοχή στη Θεραπευτική Ιππασία».

Πρόκειται για πρόγραμμα, το οποίο έχει επιχορηγηθεί από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk» και υλοποιείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Υποστήριξη Πρωτοβουλιών Νέων για Νέους». Στρατηγικός στόχος του Προγράμματος είναι να στηρίξει οικονομικά πρωτοβουλίες και σχέδια που υλοποιούνται στη χώρα μας, απευθύνονται στη νέα γενιά και συμβάλλουν στην απόκτηση ικανοτήτων τόσο μέσω της μη τυπικής μάθησης όσο και μέσω της προώθησης της ενεργού συμμετοχής των νέων στην κοινωνία.

Ειδικότερα, στη δράση «ΒηματίΖΟΥΜΕ καλλιεργώντας τροφή για άλογα. Η δική μας συμμετοχή στη Θεραπευτική Ιππασία» προβλέπεται ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει θεραπευτική ιππασία, ιπποκομία και φροντίδα αλόγου, καθώς και σπορά, παραγωγή και συγκομιδή της ζωοτροφής, έχοντας ως πρωταγωνιστές μια μικτή ομάδα ατόμων μη τυπικής και τυπικής ανάπτυξης. Η συνύπαρξη αυτή αποσκοπεί αφενός στην κοινωνική συνοχή και αλληλεπίδραση μέσω της λήψης ρόλων και αρμοδιοτήτων και αφετέρου στην κοινωνική ένταξη και άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού των ΑμεΑ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα έχει διάρκεια 4 μηνών με προοπτικές συνέχισης.

Για περισσότερες πληροφορίες και γνωριμία με τη δράση μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2341076549 (Διεύθυνση, κ.Αγγελική Μωυσίδου).

Σχολιάστε