My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Βεργίδης: Στις καλένδες η ΠΑΘΕ!

Η απάντηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφου στην επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη προοιωνίζεται παραπομπή του θέματος της κατασκευής του τμήματος Χαλάστρα-Πολύκαστρο της ΠΑΘΕ στις ελληνικές καλένδες.

Αυτό εκτιμά ο κ. Βεργίδης, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο κ. Ξενόφος τον παραπέμπει στην απάντηση που έδωσε για το θέμα σε ανάλογη επιστολή του δημάρχου Παιονίας, Χρ. Γκουντενούδη. Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για ασάφειες “που μας ανησυχούν” και κυρίως για την έκφραση «αναβάθμιση», που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αντί της «κατασκευής» του επίμαχου τμήματος της ΠΑΘΕ.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Βεργίδης μετά την απάντηση του κ. Ξενόφου έχει ως εξής:

“Με την από 25 Απριλίου 2018 επιστολή του, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ.Άρης Ξενόφος απαντά στην πρόσφατη επιστολή του αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη η οποία αφορά στο μείζον ζήτημα του τμήματος Χαλάστρα-Πολύκαστρο της ΠΑΘΕ. Ενός τμήματος όπου εδώ και δεκαετίες θρηνούνται δεκάδες θύματα λόγω της έλλειψης διαχωριστικής λωρίδας.

Για την επιστολή του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Βεργίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Μόνο ανησυχία προκαλεί η απαντητική επιστολή του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ προς την Περιφερειακή μας Ενότητα. Και τούτο διότι, σε αυτήν το μόνο που είναι σαφές είναι τελικώς η ασάφεια για το τι μέλλει γενέσθαι ώστε να εκλείψει η τραγωδία που επαναλαμβάνεται στα 44,2 χιλιόμετρα της ΠΑΘΕ από Χαλάστρα έως Πολύκαστρο. Του μόνου τμήματος του Κεντρικού Οδικού Δικτύου της χώρας-και μάλιστα στη μεγαλύτερη οδική της είσοδο- το οποίο παραμένει ανασφαλές και δεν έχει καμία σχέση με έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Στην απάντησή του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μας παραπέμπει στην απαντητική του επιστολή προς τον δήμαρχο Παιονίας για το φλέγον ζήτημα. Είναι αυτονόητο, ότι τα επιχειρήματα που εμπεριεχόταν στην επιστολή του δημάρχου Παιονίας, ήταν πανομοιότυπα με τα επιχειρήματα της δικής μας επιστολής. Όπως βέβαια και με τα επιχειρήματα, που προφορικώς κατέθεσε και γραπτώς ανακοίνωσε, ο βουλευτής κ. Γεωργαντάς έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως βέβαια πανομοιότυπα είναι και τα επιχειρήματα, που καταθέτουν εδώ και χρόνια όλοι οι διατελέσαντες σε υπεύθυνες θέσεις αιρετών του νομού μας.

Η διαβεβαίωση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ στην απαντητική επιστολή προς τον δήμαρχο Παιονίας και η παραπομπή σε αυτήν, δυστυχώς προοιωνίζεται, για άλλη μια φορά, παραπομπή του θέματος στις ελληνικές καλένδες. Η παράγραφος της επιστολής προς τον δήμαρχο Παιονίας είναι χαρακτηριστική και ενισχυτική της ανησυχίας μας «…Σε κάθε περίπτωση το ΤΑΙΠΕΔ συμμερίζεται απολύτως τους προβληματισμούς σας αναφορικά με την ανάγκη αναβάθμισης του εν λόγω τμήματος. Για τον λόγο αυτό το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει και προτίθεται να προτείνει σύντομα προς το Ελληνικό Δημόσιο την τροποποίηση της σχετικής Διυπουργικής Απόφασης (ΔΕΑΑ), ώστε να καταστεί εφικτή η συμπερίληψη στη σύμβαση παραχώρησης, η υποχρέωση του παραχωρησιούχου για την εκτέλεση των σχετικών εργασιών…».

Αυτές ακριβώς οι ασάφειες είναι που μας ανησυχούν. Κυρίως η έκφραση «αναβάθμιση» και όχι η επιζητούμενη από εμάς «κατασκευή» του επίμαχου τμήματος της ΠΑΘΕ, είναι που μας απογοητεύει. Ταυτόχρονα όμως μας καθιστά πιο αποφασισμένους και ανυποχώρητους στο δίκαιο και από νομικής και από ηθικής πλευράς αίτημά μας. Θα συνεχίσουμε όλοι οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας τον συντονισμένο αγώνα μας και την πίεσή μας προς κάθε κατεύθυνση. Από κατανόηση και υποσχέσεις είμαστε χορτασμένοι εδώ και χρόνια».

Δείτε την απαντητική επιστολή του κ. Ξενόφου ΕΔΩ

Σχολιάστε