My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Βελτιώσεις στην Εμποροπανήγυρη

Βαρύτητα σε αισθητικές παρεμβάσεις στους χώρους της Εμποροπανήγυρης, σε βελτιωμένες υποδομές και στο πρόγραμμα των πολιτιστικών και αθλητικών δρωμένων, δίνει φέτος η Δημοτική Αρχή Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, θα έχουμε εγκατάσταση νέου συστήματος φωτισμού στο εν εξελίξει έργο της υπογειοποίησης του δικτύου καλωδίωσης επί της Γ. Καπέτα, με ασφαλή ηλεκτρική τροφοδοσία και καλύτερες παροχές στους εκθέτες. Παράλληλα για δεύτερη χρονιά θα τοποθετηθούν στο χώρο αυτό ομοιόμορφες κατασκευές, λευκά και μπλε περίπτερα, που θα χρησιμοποιηθούν από τους εκθέτες.

Σύμφωνα με την κανονιστική απόφαση που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς για τη φετινή ομαλή διεξαγωγή της φετινής Εμποροπανήγυρης, που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, η χωροθέτησή της περιλαμβάνει εμπορικές ζώνες, ζώνες ψυχαγωγίας, εστίασης και πολιτισμού.

Ειδικότερα προβλέπονται:

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ

  1. – Από την αρχή Γ. Καπέτα μέχρι τη συνάντησή της με την οδό Αμπέλων ,
  2. – Στην Τσιρογιάννη από την διασταύρωση με οδό Ν. Παναγιώτου μέχρι τη διασταύρωση με οδό Παπαθεοφίλου.
  3. – Από την αρχή της οδού Μοσκώφ μέχρι τη διασταύρωση με οδό Θεσσαλονίκης
  4. – Από την οδό Παπαθεοφίλου (διασταύρωση με οδό Τσιρογιάννη) μέχρι και την οδό Μοσκώφ.
  5. – Από οδό Στρωμνίτσης διασταύρωση με οδό Δημάδη μέχρι οδό Γ.Καπέτα.
  6. – Από οδό Μεσημβρίας διασταύρωση με οδό Δημάδη μέχρι οδό Γ.Καπέτα
  7. – Αρχή οδού Θεσσαλονίκης μέχρι οδό Ν.Παναγιώτου.
  8. Στους ανωτέρω δρόμους δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη της εμποροπανήγυρης στις εισόδους των δημοτικών κτηρίων.

Οι ανωτέρω ζώνες θα διατεθούν στους εκθέτες εμπορευμάτων (ένδυσης και υπόδησης, παιδικών παιχνιδιών, ειδών ζαχαροπλαστικής, ειδών βιβλιοπωλείου, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικών οργάνων, διάφορα χαρτικά, διάφορα είδη διακόσμησης και οικιακής χρήσης, ειδών καλλυντικών και αξεσουάρ, ανθοπωλείο, κ.α.),σε αυτούς που διαθέτουν προς πώληση ξηρούς καρπούς, ποπ κορν, μαλλί της γριάς, καλαμπόκια και λοιπά παρεμφερή.

ΖΩΝΕΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

– Στην οδό Αμπέλων στο Ο.Τ. 142α και πέριξ αυτού θα διατεθεί χώρος περίπου1.500τ.μ. για την εγκατάσταση του Λούνα – Πάρκ.

– Στην Πλατεία Ειρήνης στο Ο.Τ. 63 θα διατεθεί χώρος 400τμ. για την εγκατάσταση των φουσκωτών παιχνιδιών σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

ΖΩΝΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

– Στο χώρο της οδού Καλούδη από οδό Γ. Καπέτα έως συνάντηση με την οδό Θεσσαλονίκης

– Από την αρχή της οδού Θεσσαλονίκης έως την οδό Ν. Παναγιώτου

– Από την αρχή της οδού Β. Ρώτα έως την οδό Τσιρογιάννη και

– Τσιρογιάννη από οδό Γ. Καπέτα έως οδό Ν. Παναγιώτου.

Οι ανωτέρω ζώνες θα διατεθούν για την εγκατάσταση των επιχειρήσεων εστίασης (σουβλάκια κ.α.)

ΛΟΙΠΕΣ ΖΩΝΕΣ – ΖΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

– Η πλατεία Λατσιών (πρώην πλατεία Δημαρχείου) όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης ( τα εγκαίνια Εμποροπανήγυρης) προτείνεται επίσης να διατεθεί στους φορείς και τους πολιτιστικούς αθλητικούς συλλόγους του Δήμου ή και του Νομού.

– Το Δημοτικό Πάρκο – Κήπος στην οδό Ελ. Βενιζέλου όπου προτείνεται να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

– Το Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς όπου προτείνεται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προώθησης τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων .

– Η 21η Ιουνίου από την οδό Σόλωνος μέχρι τη συνάντησή της με οδό την Ελ. Βενιζέλου, καθώς και την οδό Τσιρογιάννη από το ύψος της Πολυτεχνείου έως την Ν. Παναγιώτου προτείνεται να επιτραπεί στη συμμετοχή των ήδη υπαρχόντων καταστημάτων με ίδιες προθήκες πώλησης προϊόντων. Επίσης στους ανωτέρω δρόμους θα δραστηριοποιηθούν οι αθλητικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι και ιδιώτες χωρίς εμπορική συναλλαγή.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί τα απογεύματα πριν την Εμποροπανήγυρη από ώρα 07:00μμ μέχρι 01:30πμ καθ’ όλη τη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης, όπως αναφέρεται στο άρθρο 5 της παρούσης για τις εμπορικές ζώνες, ζώνες εστίασης και λοιπές ζώνες, ενώ για τις ζώνες ψυχαγωγίας η κυκλοφορία των οχημάτων δύναται να διακόπτεται έως και τρεις μέρες πριν και μετά την Εμποροπανήγυρη.

Στο πλαίσιο της ομαλής πρόσβασης των οχημάτων άμεσης ανάγκης (πυροσβεστικό όχημα, ασθενοφόρο , κ.λ.π) στο χώρο της Εμποροπανήγυρης, δε θα τοποθετηθούν πάγκοι στις διασταυρώσεις των οδών Κύπρου με Γ. Καπέτα , Επτανήσου με Γ. Καπέτα και Γ. Καπέτα με Μεσημβρίας και Στρωμνίτσης, όπως και κατά μήκος των οδών Μεσημβρίας και Στρωμνίτσης.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ

Συνολικά οι θέσεις που θα διατεθούν θα είναι 240.Η κάθε εμπορική θέση θα έχει μέγιστο μέγεθος 8Χ2 τ.μ., πλην των πτυσσόμενων τεντών του Δήμου με ανώτερο μέγεθος 7,5Χ3τμ. Το σύνολο των διατιθέμενων θέσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία ψυχαγωγικής παιδείας (Λούνα Παρκ, φουσκωτά) είναι μία για το Λούνα Παρκ και μία για τα φουσκωτά. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκθετών σε ζητήματα υγιεινής θα τοποθετηθούν με ευθύνη του Δήμου Κιλκίς δώδεκα χημικές τουαλέτες και έξι ντουζιέρες σε οδούς όπου αναπτύσσονται εμπορικές λειτουργίες της Εμποροπανήγυρης.

Οι αιτήσεις των εμπόρων – εκθετών για τη συμμετοχή τους στην Εμποροπανήγυρη θα κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 31 Αυγούστου στα γραφεία της Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (Τ.Ο.Α. τηλ. επικοινωνίας 23413 52235, 52239). Σε ότι αφορά το Λούνα Παρκ η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Αυγούστου.

Για την εύρυθμη λειτουργία της Εμποροπανήγυρης ορίστηκε επταμελής οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Πρόδρομο Πεντζερετζή.

Σχολιάστε