My Twitter Feed

8 Απριλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Βαφτίζετε τα rapid σε self tests” -

Πέμπτη, 8 Απριλίου, 2021

Ομάδα πολιτισμού στη Παιονία -

Πέμπτη, 8 Απριλίου, 2021

Ιός: Κάμψη με 25 κρούσματα -

Πέμπτη, 8 Απριλίου, 2021

Δύσκολη έξοδος για τη Πλαγιά -

Πέμπτη, 8 Απριλίου, 2021

“Πράσινο” για αθλητικές υποδομές -

Πέμπτη, 8 Απριλίου, 2021

Ξεπεράσαμε και τα 40 κρούσματα -

Τετάρτη, 7 Απριλίου, 2021

Τέστ στο Κιλκίς στις 9 Απριλίου -

Τετάρτη, 7 Απριλίου, 2021

Νέα υπηρεσία από το Δήμο Παιονίας -

Τετάρτη, 7 Απριλίου, 2021

“Βαφτίζετε τα rapid σε self tests”

«Είσαστε επικίνδυνοι! Βαφτίζετε τα rapid tests σε self tests αγνοώντας την κρισιμότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης», τόνισε η Ειρήνη Αγαθοπούλου απευθυνόμενη προς κυβερνητικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης σ/ν του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση μνημονίου κατανόησης με την Τυνησία στον τομέα της υγείας.

“Η Κυβέρνηση επέλεξε αυτό το μέτρο αντί για τη δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε αξιόπιστη διάγνωση του covid-19 από επαγγελματίες υγείας”, είπε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτωντας: “Τα κιτ που έχουν διανεμηθεί στην πραγματικότητα προορίζονται για εργαστηριακή χρήση. Εσείς βαφτίζετε τα rapid tests ως self tests, αλλάζοντας απλά τις οδηγίες χρήσης”. Κατέθεσε δε τις οδηγίες χρήσης σε άλλες γλώσσες και στα ελληνικά, όπου διαπιστώνεται η διαφορά στη μετάφραση. Επισήμανε ότι στις μεταφρασμένες οδηγίες επιμελώς παραλείπονται συγκεκριμένα εδάφια, όπως η αποκλειστική χρήση εντός εργαστηρίου και η προσοχή που επιβάλλεται στην απόρριψη των επικίνδυνων συστατικών που περιλαμβάνονται. Έκλεισε την ομιλία της λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και οφείλει άμεσες εξηγήσεις και για αυτό το φιάσκο.

Η κ. Αγαθοπούλου, ως εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη της την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), για άρση των πατεντών των εμβολίων.

Στη συνέχεια, απάντησε σε σημεία της ομιλίας της υφυπουργού Υγείας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με την υγειονομική κατάσταση της χώρας, τονίζοντας τα ακόλουθα:

Στις μόνιμες προσλήψεις 1.310 ιατρών, από τις οποίες οι 943 ήταν θέσεις που είχαν εγκριθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και καθυστέρησαν με ευθύνη της παρούσας Κυβέρνησης,

Στις μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών/τριών που στην πραγματικότητα είναι 458 αντί 1710,

Στη δημιουργική λογιστική που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση για να υπολογίσει τον «υπερδιπλασιασμό» κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ αυτή τη στιγμή με 750 διασωληνωμένους έχει μπλοκάρει το ΕΣΥ.

Ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας της κ. Αγαθοπούλου είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=su50G1HOQ-Q

Σχολιάστε