My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Βασιλακάκης: Πρώτοι υποψήφιοι

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκαστρο με αφορμή τα 20 χρόνια από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και ομιλητές τον Τάσο Βασιλακάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Παιονίας και τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», παρουσιάστηκαν οι 20 πρώτοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Παιονίας, οι οποίοι είναι:

  1. Γιαννακίδου Λίτσα, από τον Άσπρο, Συνταξιούχος.
  2. Δουλκερίδης Σωκράτης, από τη Μεταμόρφωση, Συνταξιούχος, Μαχητής του ΔΣΕ.
  3. Ευμορφόπουλος Στέλιος, από την Πηγή, Συνταξιούχος του ΟΣΕ.
  4. Ιακωβίδης Παύλος, από το Πευκόδασος, Υπάλληλος της ΠΕ Κιλκίς.
  5. Καραμάρκος Ιωάννης, από τα Ρύζια, Εκπαιδευτικός.
  6. Κασκαρίδου Μαρία, από το Βαλτοτόπι, Γιατρός – Διατροφολόγος.
  7. Κοντόπουλος Βασίλης, από το Πολύκαστρο, Συνταξιούχος Ελεύθερος Επαγγελματίας.
  8. Λάμπρου Δέσποινα, από τον Ευρωπό, Πολιτικός Μηχανικός.
  9. Μαυρόπουλος Τάσος, από την Αξιούπολη, Ιδιωτικός Υπάλληλος.
  10. Μηνοβγίδου Μαρία, από το Λιμνότοπο, Εκπαιδευτικός.
  11. Μπουσμπούκης Βαγγέλης, από το Λιμνότοπο, Οδηγός Φορτηγού.
  12. Οργατζής Άκης, από τα Ρύζια, Συνταξιούχος Ξενοδοχοϋπάλληλος.
  13. Πορφυριάδης Σπύρος, από το Πευκόδασος, Συνταξιούχος.
  14. Ρεβενέσιου Κωνστανίνα, από το Πολύκαστρο, Συνταξιούχος.
  15. Σγούρος Σπύρος, από τον Άσπρο, Εκπαιδευτικός.
  16. Σμυδάκης – Χαμουρούδης Ηλίας, από το Πολύκαστρο, Ιδιωτικός Υπάλληλος.
  17. Συμεωνίδης Τάκης, από τον Ευρωπό, Αγρότης.
  18. Τάτσης Παναγιώτης, από τη Γουμένισσα, Αγρότης.
  19. Φιλιππίδης Κώστας, από το Πευκόδασος, Συνταξιούχος.
  20. Χατζηλάρ Στέφανος, από τον Ευρωπό, Αγρότης.

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

             Μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία, την πιο πλατιά καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία ουσιαστικά συμφωνούν η ΝΔ και τα άλλα κόμματα.

             Μπορούν να αποτυπώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στο γνωστό «γαϊτανάκι» των μεταγραφών όχι μόνο βουλευτών αλλά και αιρετών στους δήμους. Απόδειξη ότι οι διαφορές τους είναι τόσο μικρές, γιατί οι στρατηγικές συγκλίσεις τους είναι πολύ μεγάλες.

Οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ, τη «Λαϊκή Συσπείρωση»:

             Είναι το μάτι και το αυτί του λαού σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

             Είναι η φωνή που αποκαλύπτει, δυσκολεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών διοικήσεων, αντιπαλεύει τη στρατηγική της ΕΕ.

             Είναι η δύναμη που ενημερώνει, βοηθά την οργάνωση του λαού και της νεολαίας του, αναδεικνύει τις σύγχρονες ανάγκες και τις διεκδικήσεις τους.

Οι κομμουνιστές, οι κομμουνίστριες, οι συνεργαζόμενοι μαζί τους δεν υπόσχονται, δεσμεύονται για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια.

Η συνεχής δράση τους μέσα στους εργασιακούς χώρους, στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, στις συνοικίες, στους χώρους μόρφωσης, εκεί όπου αθλείται και ψυχαγωγείται η νεολαία, είναι η ταυτότητά τους.

Με αυτήν την αγωνιστική ταυτότητα ελέγχονται και απολογούνται στην εργατική τάξη και τις άλλες λαϊκές δυνάμεις.

Με αυτήν την αγωνιστική διαδρομή, έχουν τη δύναμη να σταθούν απέναντι και ενάντια στον πολυπλόκαμο μηχανισμό πίεσης, εξαγοράς και ενσωμάτωσης που αναπαράγεται και τοπικά.

Περισσότεροι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι σημαίνει μεγαλύτερη και ισχυρότερη δύναμη στο πλάι του λαού.

Ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που συναινούν στην προώθησή της.

Στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των κομμάτων.

Κάνουμε την πραγματική διαφορά.

Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας. Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού.

Η ομιλία του Τ. Βασιλακάκη στο Πολύκαστρο

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου η εκδήλωση της ΤΕ Κιλκίς με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τάσος Βασιλακάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας, με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Τάσος Βασιλακάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν 20 χρόνια στην περιοχή μας σημειώνοντας από την αρχή της ομιλίας του ότι «προκύπτουν κρίσιμα συμπεράσματα, τα οποία και ο ελληνικός λαός και οι λαοί των Βαλκανίων, της Ευρώπης συνολικά, θα πρέπει να αξιοποιήσουν. Να μην ξεχάσουν. Η μνήμη, τα συμπεράσματα που προκύπτουν δεν αφορούν μια στιγμή από το παρελθόν. Αφορούν το παρόν και το μέλλον».

Τόνισε ότι «η μάχη που έδωσε, τότε, ο λαός της Γιουγκοσλαβίας δεν πήγε χαμένη. Βοήθησε τους λαούς της περιοχής να αντλήσουν διδάγματα. Συνέβαλε στην αφύπνιση λαϊκών μαζών, που τα προηγούμενα χρόνια τις είχαν “αποκοιμίσει” με τη δήθεν “ειρηνική διευθέτηση και ανάπτυξη” που θα έφερνε η λεγόμενη “παγκοσμιοποίηση”, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας».

Και συμπλήρωσε ότι «σε αυτό τον αγώνα, οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική ιστορία αυτού του τόπου και εδώ στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα, μπήκαν μπροστά, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να εκφραστεί έμπρακτα η αντίσταση του ελληνικού λαού στο σφαγιασμό του γειτονικού λαού (…)

Με χίλιους δυο τρόπους, αψηφώντας τον κίνδυνο, δυσκόλεψαν το πέρασμα των στρατευμάτων στη γείτονα χώρα. Σύμφωνα μάλιστα με τα δικά τους -ΝΑΤΟικά- στοιχεία, από αυτές τις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας της πατρίδας μας, το δολοφονικό τους έργο καθυστέρησε περίπου ένα μήνα».

Θύμισε, ακόμα, ότι ιδιαίτερης σημασίας ήταν και οι αντιστάσεις που αναπτύχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, με επιστολές και δηλώσεις αρνήσεων των στρατευμένων να συμμετέχουν στις ΝΑΤΟικές αποστολές, όπως π.χ. στο αντιτορπιλικό “Θεμιστοκλής”, που συμμετείχε στον αποκλεισμό της Γιουγκοσλαβίας, ενώ ανάλογες αντιστάσεις εκτός από το Ναυτικό αναπτύχθηκαν και σε άλλες στρατιωτικές μονάδες της ξηράς και της αεροπορίας, οι οποίες βρήκαν τη συμπαράσταση του λαϊκού κινήματος, δημιουργώντας ένα τείχος αλληλεγγύης και προστασίας από τις αυταρχικές προσπάθειες της κυβέρνησης να χτυπήσει αυτό το κίνημα.

Στη συνέχεια, επισήμανε το γεγονός ότι όλες οι αστικές δυνάμεις αποκαλύφτηκαν την περίοδο εκείνη, όπως και αργότερα, λέγοντας ότι «όλη την περίοδο μετά το 1990 είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το επίσημο κυβερνητικό επιχείρημα ήταν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα στην επιχείρηση αλλαγής συνόρων, για να είναι δήθεν σε θέση να διεκδικήσει μερίδιο από τις νέες αγορές. Γι’ αυτό και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της τότε και στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και σε όλες τις βασικές συνθήκες της ΕΕ και φυσικά στην επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Χωρίς τη συμβολή της Ελλάδας δε θα μπορούσε να επιτευχθεί το αιματοκύλισμα του γιουγκοσλαβικού λαού (…)

Αποκαλύφθηκε επίσης ο ρόλος του τότε Συνασπισμού – ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Ουσιαστικά, ταύτιζε το θύτη με το θύμα, έκανε δήθεν εκκλήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση “να απεμπλακεί από τα σχέδια των Αμερικάνων ώστε να ανακτήσει την αξιοπιστία και το κύρος της” και να παραμείνει “ενωμένη, ισχυρή πολιτική δύναμη στις παγκόσμιες εξελίξεις, παράγοντας ειρήνης και ελευθερίας στον κόσμο”. Επικαλούνταν το διεθνές δίκαιο και τον ΟΗΕ, του συγκεκριμένου συσχετισμού δυνάμεων για να επέμβει “ειρηνικά”. Μέχρι εκεί έφθανε ο αγώνας, η αγωνία τους».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωσε ακόμα ότι «τις παραπάνω επιλογές των αστικών κομμάτων τους υπερασπίστηκαν τότε και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι σε Νομαρχίες, Δήμους και Κοινότητες. Οι περισσότεροι ανέχτηκαν την κατάσταση και κρύφτηκαν πίσω από τις κυβερνητικές δηλώσεις που απέκρυπταν και διαστρέβλωναν την πραγματικότητα. Άλλοι πάλι υπό το βάρος κυρίως των αγώνων καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου από τον ελληνικό λαό και της αλληλεγγύης που επέδειξε στον λαό της Γιουγκοσλαβίας, εξέφρασαν ευχολόγια για κατάπαυση του πυρός χωρίς να παίρνουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες καταδίκης των πραγματικών αιτιών του πολέμου. Με αυτή τους τη στάση αθώωσαν τους θύτες, δηλαδή τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και ΝΑΤΟ και τις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, οι οποίες συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους όπου γης. Έκρυψαν παράλληλα την αιτία που προκαλεί τους πολέμους που είναι οι ανταγωνισμοί για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων».

«Αυτή την ουσία», τόνισε στη συνέχεια «έκρυψαν όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, όπως και η διοίκηση και η αντιπολίτευση του δήμου Παιονίας με αφορμή και την πρόσφατη όξυνση του προσφυγικού ζητήματος κυρίως το 2015-2016». Θύμισε ότι την περίοδο όξυνσης του προσφυγικού η Διοίκηση του Δήμου Παιονίας έστρωνε το χαλί στον εθνικισμό, όταν στοχοποιούσε τους πρόσφυγες για τις σοβαρές ελλείψεις στην Υγεία και την Εκπαίδευση, αθωώνοντας έτσι και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δικές της ευθύνες, όταν έκρυβε τις πραγματικές αιτίες του προσφυγικού. Ενώ, από την άλλη, “έγερνε” προς την πλευρά του κοσμοπολιτισμού, όταν έβλεπε και αντιμετώπιζε τους πρόσφυγες ως πηγή κερδοφορίας».

Αντίστοιχη στάση κράτησε εξάλλου η Διοίκηση του Δήμου και τελευταία με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, καλλιεργώντας το μίσος μεταξύ των λαών τη περιοχής και επικεντρώνοντας στο ονοματολογικό, μην λέγοντας κουβέντα για το ρόλο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή.

«Μ’ αυτόν τον τρόπο “ψαρεύει” ψήφους από τα δεξιά του ο Δήμαρχος και η ΝΔ», τόνισε ο Τάσος Βασιλακάκης, «την ίδια ώρα που αναζητά και κεντρώους υποψήφιους. Γι’ αυτό και τον αφήνουν στο απυρόβλητο ακροδεξιές και άλλες δυνάμεις. Γι’ αυτό και δεν του ασκούν ουσιαστική κριτική η αντιπολίτευση και όποιες άλλες δυνάμεις ζητούν την ψήφο του λαού της Παιονίας στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές».

«Έτσι στήνεται μια χαρά το δίπολο που φτιάχνει η κυβέρνηση “πρόοδος – συντήρηση” και είναι εξίσου βολικό και για τη ΝΔ. Ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, με παλιά, σκουριασμένα υλικά. Τυχοδιωκτικά, προεκλογικά δίπολα, για να παραπλανήσουν το λαό», σημείωσε στη συνέχεια, και είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του:

«Δεν μπορείς να μιλάς για πρόοδο και να αποδέχεσαι τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ολιγόμηνες συμβάσεις και την ανακύκλωση της ανεργίας, την εργοδοτική τρομοκρατία που μπορεί να δώσει τον κατώτατο μισθό αλλά θα κόψει τα μπόνους ή καμιά άδεια και κανένα διάλειμμα, ή θα σε βάζει να δουλεύεις καμιά ώρα απλήρωτη υπερωρία, ή θα σου λέει επέστρεψέ μου μέσω τραπέζης τον επιπλέον μισθό.

Δεν μπορείς να μιλάς για πρόοδο και την ίδια ώρα να μην χτίζεις ένα σχολείο, να μην φτιάχνεις παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, να μην έχεις νοσοκομείο, κέντρα υγείας και εξοπλισμένα αγροτικά ιατρεία σε όλα τα χωριά, να έχει οδικό και αγροτικό δίκτυο ακατάλληλο έως και επικίνδυνο, να μην ξέρεις τι νερό πίνεις, να έχεις χωριά χωρίς αποχετευτικό κτλ.

Πραγματικά προοδευτική, για το λαό, είναι η πρόταση του ΚΚΕ, που λέει ότι, σήμερα, με βάση το επίπεδο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων, της επιστήμης και της τεχνολογίας, του ανθρώπινου δυναμικού, του πλούτου που παράγεται, όλες οι παραπάνω και άλλες ανάγκες του λαού μας, σε εργασία, υγεία, πρόνοια, παιδεία, κατοικία, διακοπές, αθλητισμό, πολιτισμό, μεταφορές, επικοινωνία, ενέργεια μπορούν να είναι εξασφαλισμένες.

Γι’ αυτό και η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Παιονίας όπως και σε όλη τη χώρα, θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες του λαού, βάζοντας στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων τα παραπάνω ζητήματα και δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτά.»

Σχολιάστε