My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Βέλη Φραγγίδη για ιδιωτικοποιήσεις

Για “δήθεν αριστερή κυβέρνηση με νεοφιλελεύθερη ατζέντα”, κάνει λόγο ο πρώην βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φραγγίδης.

fraggidis-giorgos-620x396Η σχετική δήλωσή του έχει ως εξής:

“Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου που παραχωρεί στρατηγικές επιχειρήσεις του Δημοσίου στους δανειστές, πέρασε ουσιαστικά στην αντίπερα όχθη των λαϊκών συμφερόντων.

Η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, αν και βρίσκονται στον πυρήνα των δημοσίων αγαθών, παραδόθηκαν στο ελεγχόμενο από την τρόικα υπερταμείο (Δ.Σ με πρόεδρο Γάλλο και αντιπρόεδρο Ισπανό), τουλάχιστον για 99 χρόνια, μαζί με την ΕΛΒΟ και το Αττικό Μετρό. Με δικαίωμα πώλησης, ασφυκτικό έλεγχο των Διοικήσεων, των τιμολογίων προς τους πολίτες και  των επενδύσεών τους, καθώς και με αρνητικές παρεμβάσεις στα θέματα προσωπικού.

Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας ο κ. Τσακαλώτος, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει εκείνος ως υπουργός Οικονομικών την πώληση του νερού. Αλλά, «ένιψε τας χείρας του» για το τι μπορεί να κάνει… «άλλος» υπουργός μιας επόμενης κυβέρνησης.

 Όμως, όταν για την πώληση του νερού δεν χρειάζεται πλέον η έγκριση της Βουλής αλλά απλά η υπογραφή ενός υπουργού, εύλογα δημιουργείται ο φόβος ότι δε θα μπορέσει να αντισταθεί στις πιέσεις των δανειστών.

Σε ό, τι αφορά τη ΔΕΗ -παρά τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Σκουρλέτη- παραδίδεται το 34% των μετοχών της, ενώ επιπροσθέτως ένα 17%,  πρόκειται σύντομα να πωληθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.  Αυτό σημαίνει απώλεια του δημοσίου ελέγχου στην επιχείρηση, με τις επιλογές της κυβέρνησης να συρρικνώνουν την παραγωγή και τη βάση των πελατών της ΔΕΗ κατά 50%, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα.

Έτσι, μειώνεται η παρέμβαση της ΔΕΗ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, παραμένουν όλα τα βάρη στην επιχείρηση, παραμένει η αδυναμία πραγματοποίησης των επενδύσεών της, την ώρα που τα χρέη των πολιτών προς αυτήν εκτοξεύτηκαν στα 3 δις ευρώ.

Και ενώ κρίσιμα αγαθά περνούν στα χέρια ξένων συμφερόντων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επίθεση στα εισοδήματα των πολιτών και στις συντάξεις, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο στην κοινωνία.

Οι πρόσφατες περικοπές στις συντάξεις που έβγαλαν στους συνταξιούχους στο δρόμο για να δεχτούν επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ -μιας κατ’ ευφημισμό αριστερής κυβέρνησης- δεν θα είναι και οι τελευταίες, καθώς ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του από 1/1/2017 με έλλειμμα 2,9 δις, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για νέο γύρο περικοπών από το νέο έτος.

Επιπλέον, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, το 2017 θα αφαιρεθούν από τα εισοδήματα των πολιτών -κυρίως των συνεπών φορολογούμενων- 3,1 δις € εξαιτίας νέων φόρων και 1,5 δις € λόγω αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών και μειωμένων συντάξεων.

Παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο, τις δικαστικές αποφάσεις και τις κοινωνικές αντιδράσεις, η πώληση του νερού και του ρεύματος προχωράει κανονικά, όπως και οι περικοπές μισθών και συντάξεων.

Όπως αρέσκονται να λένε στον ΣΥΡΙΖΑ : «Το καραβάνι προχωράει», μόνο που στο πέρασμά του αφήνει πίσω του συντρίμμια….”

Σχολιάστε