My Twitter Feed

24 Αυγούστου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10ος στον κόσμο ο Δ. Παυλίδης -

Δευτέρα, 23 Αυγούστου, 2021

Έφυγε ο Σωφρόνης της Αξιούπολης -

Δευτέρα, 23 Αυγούστου, 2021

Νέα στάση εργασίας για τα εμβόλια -

Δευτέρα, 23 Αυγούστου, 2021

Ιός/μη εμβόλια έφαγαν το πανηγύρι -

Δευτέρα, 23 Αυγούστου, 2021

Σε τελικό παγκόσμιου ο Δ. Παυλίδης -

Κυριακή, 22 Αυγούστου, 2021

“Συνταγματική η υποχρεωτικότητα” -

Σάββατο, 21 Αυγούστου, 2021

Πορεία κατά της υποχρεωτικότητας -

Σάββατο, 21 Αυγούστου, 2021

Επικίνδυνη η αύξηση κρουσμάτων -

Πέμπτη, 19 Αυγούστου, 2021

“Αφωνία για τους Αφγανούς”

Σε δήλωσή της για «την αφωνία της κυβέρνησης για τις νόμιμες επανεγκαταστάσεις Αφγανών προσφύγων, γυναικών και παιδιών», η Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναπλ. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρμόδια για θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρει τα εξής:

«Εδώ και λίγες ημέρες, η Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κ. Συρεγγέλα, με μπαράζ τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών της συνεντεύξεων δηλώνει την υποτιθέμενη στήριξή της στις γυναίκες του Αφγανιστάν. Είναι όμως απαράδεκτο και ενδεικτικό της κυβερνητικής υποκρισίας, να ερωτάται ακόμα και από φιλοκυβερνητικά μέσα για τη φιλοξενία γυναικών και παιδιών από το Αφγανιστάν και να αρνείται να απαντήσει.

Προτείνουμε, αντί η Κυβέρνηση να εξαντλείται σε επικοινωνιακές φιέστες στα σύνορα και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις γυναίκες και τα παιδιά του Αφγανιστάν, να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια καθιέρωσης ενός μηχανισμού νόμιμων επανεγκαταστάσεων προσφύγων – κυρίως ευπαθών ομάδων – από τις γειτονικές στο Αφγανιστάν χώρες προς την ΕΕ, με δίκαιο επιμερισμό μεταξύ των κρατών-μελών.

Αυτή είναι η ξεκάθαρα διατυπωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και μέρες, μια πρόταση που πρέπει να στηριχθεί σε επίπεδο ΟΗΕ και ΕΕ ώστε να αποθαρρύνει και τις νέες προβλεπόμενες ροές προς την περιοχή μας το επόμενο διάστημα.»

Σχολιάστε