My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Αφιέρωμα στον Κ. Λαχά απ` την ΤΕΧΝΗ

laxas-texniΑφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Κιλκισιώτη διανοητή, Κώστα Λάχα, θα είναι φέτος η εκδήλωση απονομής των βραβείων και επαίνων του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”.

Στο αφιέρωμα με τίτλο “Πλους Ονείρου”, αναφορά στο έργο του Κώστα Λαχά θα κάνει η επίσης συντοπίτισσά μας, καθηγήτρια φιλόλογος, Σόνια Λευκίδου, ενώ αποσπάσματα από το έργο του θα αποδώσουν μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια  του αφιερώματος θα έχει ο σκηνοθέτης Παύλος Δανελάτος.

Η απονομή θα γίνει το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, στις 8μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, με τον θεσμό του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού να συμπληρώνει 20 χρόνια ιστορίας, με σταθερά ανοδική πορεία, κυρίως σε ότι αφορά την ποιότητα των συλλογών που συμμετέχουν σε αυτόν.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Τέχνη Κιλκίς τονίζει:

Πέρασαν 20 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση, ωστόσο το ενδιαφέρον των Ελλήνων ποιητών ανά τον κόσμο, παρέμεινε αμείωτο.

Στην επιτυχία και καθιέρωσή του, σημαντικό και καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αντικειμενικότητα, η σοβαρότητα και το αξιοκρατικό κριτήριο των αποφάσεων της Κριτικής Επιτροπής.

Τα είκοσι χρόνια που πέρασαν, καθιέρωσαν τον θεσμό ως έναν εκ των κορυφαίων του είδους ανά την χώρα και εκτός αυτής και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του πολιτιστικού προφίλ του τόπου μας.  Έπεισε, τέλος, και τους πλέον δύσπιστους ότι η ποίηση, το δυσπρόσιτο αυτό είδος Τέχνης, είναι μια αναγκαιότητα και προϋπόθεση για να έχει ποιότητα η ζωή μας.”

 

Σχολιάστε