My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή

Ένα πολύ σημαντικό αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή θα δοθεί με την εφημερίδα “Εθνος” υπό τον τύπο 40σέλιδου περιοδικού την ερχόμενη Κυριακή (16 Σεπτεμβρίου)….. Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία, μην το χάσετε!

Τα θέματα που θα αναπτύσσονται, συνοδευόμενα από σημαντικό φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, είναι:

1/ Μαρίνα Ζιώζιου – «Γιατί είναι σημαντικό ένα τέτοιο Αφιέρωμα – Μαρτυρίες»

2/ Βλάσης Αγτζίδης, διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – «Το “σοκ του ’22”, η διαχείριση της μνήμης και η σημασία της ορθής γνώσης»

3/ ΔΙΣΕΛΙΔΟ ΓΡΑΦΗΜΑ- Κινήσεις του ελληνικού στρατού

4/ Ντόρα Βακιρτζή, συγγραφέας, «Μικρασιατική εκστρατεία: Ηγεσία για βέβαιη… αποτυχία»

5/ Διονύσης Τσιριγώτης, Επίκουρος Καθηγητής, Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, Διεθνών Σχέσεων & Διπλωματίας. Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστημίου Πειραιώς – «Αντιδιαμετρικές στρατηγικές στη Μικρά Ασία»

6/ Άννα Φαλτάϊτς, Δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς – «Η δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων της Μικράς Ασίας – Η περίπτωση του Κώστα Φαλτάϊτς»

7/ Η συντακτική ομάδα του ιστολογίου https://belisarius21.wordpress.com/Κωνσταντίνος Σμπρίλιος, ιδιωτικός υπάλληλος, Σταμάτης Πανουσάκης, Συνταγματάρχης ε.α., Βασίλειος Λουμιώτης, Ταξίαρχος ε.α. – «Κύριες αιτίες της ήττας της Στρατιάς Μ. Ασίας και της καταστροφής του Στρατού τον Αύγουστο του 1922»

8/ Βλάσης Αγτζίδης – «Η απαγόρευση εξόδου των ελληνικών πληθυσμών από τη Μικρά Ασία και η παράδοσή τους στους κεμαλικούς»

9/ Uzay Bulut, πολιτικός αναλυτής και δημοσιογράφος με καταγωγή από την Τουρκία, «Η Γενοκτονία στη Σμύρνη και η αποτυχία των Τούρκων να διδαχθούν από την Ιστορία»

10/ Βλάσης Αγτζίδης – «Γιατί κάψαμε τη Σμύρνη;»

11/ Μαριάννα Μαστροσταμάτη, Οικονομολόγος, ιστορική έρευνα, Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος – «“Περιμένοντας τα πλοία στην προκυμαία της Σμύρνης”. Οι θρύλοι, το ιστορικό αφήγημα και τα τεκμήρια για την παρατεταμένη αναμονή σωτηρίας των ελληνορθόδοξων πληθυσμών»

12/ Διονυσία Νέδα – Παπαδάκη, εκπαιδευτικός – συγγραφέας – «Αναφορά στο Ορφανοτροφείο της Σμύρνης»

13/ Ευαγγελία Βαλάτα-Τσιάμα, φιλόλογος – ερευνήτρια, Μ.Α. ΠανεπιστήμιοIndianapolis – «Από το Ορτάκιοϊ της Βιθυνίας στην Κηφισιά Αττικής.Άρθρο βασισμένο στη μαρτυρία του Μικρασιάτη Παράσχου Δ. Σαββαϊδη»

14/ Δρ. Βασίλειος Θ. Μεϊχανετσίδης, JCD ΒΑ, JCB, CdSpec., JCL Spec., DES Spec. Droits de l’homme, MA, MA, MA, JCD, Μέλος Διεθνούς Ενώσεως Μελέτης Γενοκτονιών – «Η Γενοκτονία των Ελλήνων της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μία σύντομη γενοκτονολογική θεώρηση»

15/ Δρ Tessa Hofmann, ειδική σε θέματα της αρμενικής και ελληνικής γενοκτονίας. Εργάζεται ως ερευνήτρια στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Freie Universität Berlin). «Συσσωρευτική Γενοκτονία : Οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (1912-1922)»

16/ Κυριάκος Λυκουρίνος, ιστορικός, πρ. προϊστάμενος Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Καβάλας – «“…της ανθρωποεμπορίας των λαών”. Η Σύμβαση της Λωζάννης για την Ανταλλαγή των πληθυσμών»

17/ Λουκάς Χριστοδούλου, πρόεδρος Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. – «Ο θεσμός των Συμποσίων και το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Ν. Ιωνίας»

18/ Φαίδων Γ. Παπαθεοδώρου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων, Πολεοδόμος UNIVERSITE PARIS 8 –VINCENNES, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ,  «Μουσείο του Ελληνισμού της Ανατολής στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας»

Σχολιάστε