My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, που οργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, ο Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Κιλκίς «Π. Μουλάς» και η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς.

Ασφυκτικά γεμάτος ο χώρος του Μουσείου, φιλοξένησε ζεστά τους στίχους αγαπημένων ποιητών όπως του Νίκου Γκάτσου, του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Καββαδία, του Μανόλη Αναγνωστάκη, της Κικής Δημουλά, του  Τάσου Λειβαδίτη, της Μαρίας Πολυδούρη, στίχους που υπέροχα απήγγειλαν τα μέλη της Τέχνης Δήμητρα Καγιάννη, Σοφία Κεσίδου, Ελένη Λιαρετίδου, Κλαούντια Τοπαλίδου και Ιωάννα Τσουβελεκίδου, ενώ η εξαιρετική σοπράνο, Βάσω Βαϊούλη, απέδωσε ποιήματα για τον έρωτα και το θάνατο, με την τέχνη που κατέχει τόσο καλά συνοδευόμενη στο πιάνο από την Άννα Χατζημυτάκου.

Η Δρ Γεωργία Στρατούλη, προϊσταμένη της ΕΦΑ Κιλκίς, στην εισήγηση της τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των χώρων του Μουσείου, η Δρ Μαρία Φαρμάκη, αρχαιολόγος της ΕΦΑ Κιλκίς παρουσίασε με μεστό και γλυκό τρόπο δύο επιτύμβιες στήλες του Μουσείου με αφορμή τον έρωτα και το θάνατο, η Σοφία Κεσίδου, πρόεδρος της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς και Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς έκανε μια μικρή αναφορά στην αναγκαιότητα να ζούμε και να αναπνέουμε με ποίηση “σε ένα κόσμο που ολοένα στενεύει” όπως λέει ο ποιητής και η κ. Ελένη Λιαρετίδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Κιλκίς «Π. Μουλάς» με άμεσο, λιτό και εύστοχο τρόπο έκανε μια μικρή ιστορική αναφορά στη μελοποιημένη ποίηση.

Και όλα αυτά, αποκτούν ιδιαίτερη αξία και ομορφιά, αν σκεφτεί κανείς ότι έλαβαν χώρα κάτω από το αγέρωχο βλέμμα του Κούρου Ευρωπού, ενός κούρου απαράμιλλης ομορφιάς που κοσμεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Πολυάνειο Ωδείο και την εταιρία “ΛΥΚΑΣ” και ένα ακόμη μεγαλύτερο στο μέλος της Τέχνης, Όμηρο Κοντό, που με μεράκι και αγάπη αφιέρωσε αρκετές ώρες για τη μεταφορά, τοποθέτηση και επιμέλεια του ήχου στο Μουσείο ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Σχολιάστε