My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αυξησεις στη ΔΕΗ πριν τις …αυξησεις

Φωτιά παίρνουν από την 1η Ιανουαρίου οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και αυτό ανεξάρτητα απ` τις “κανονικές” αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ! Πράγματι, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αποφάσισε τον υπερδιπλασιασμο του τέλους υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ, στα 5,99 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 1,95 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Στην εισήγηση προβλέπονταν ακόμη μεγαλύτερες ανατιμήσεις, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στο λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών. έλλειμμα, που προβλέπεται μεταξύ άλλων να καλυφθεί με την εκχώρηση μέρους των εσόδων από το τέλος υπέρ της ΕΡΤ, που περιλαμβάνεται επίσης στους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και με την επιβολή έκτακτου τέλους ύψους 2 ευρώ ανά μεγαβατώρα στη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή.

Για το τελευταίο αυτό τέλος, το σωματείο “Σπάρτακος” της ΔΕΗ, στην Πτολεμαΐδα, εξέφρασε την αντίθεσή του. Το ίδιο κάνει και η ΓΕΝΟΠ για την

αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών, επισημαίνοντας ότι “οι καταναλωτές ως τα εύκολα θύματα καλούνται πληρώσουν μία ακόμη δυσβάστακτη αύξηση εξαιτίας των απαράδεκτων και καταστροφικών αποφάσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ”. Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση εγκρίνει τις αυξήσεις, σε λίγους μήνες η διοίκηση της επιχείρησης θα αναγκαστεί  να ζητήσει και νέες επειδή “η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι αναπόφευκτη”.

Σχολιάστε