My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Αστυνομικοί: “Όχι σύγκρουση με τοπικές κοινωνίες”

astynomikoi-k.makedonias

Τι λένε οι αστυνομικοί Κ. Μακεδονίας για τη Χαλκιδική – Βίντεο με δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστου Φωτόπουλου

Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών ενώσεων της Κ. Μακεδονίας δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν τη σύγκρουση αστυνομικών με τις τοπικές κοινωνίες για οποιοδήποτε κοινωνικό, πολιτικό ή οικονομικό πρόβλημα και ότι προασπίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών.

“Τα πολιτικά θέματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Αστυνομία”, υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι των ΕΑΣΥ, δηλώνοντας ότι “σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, ειδικά στη Χαλκιδική, θα αναζητήσουμε ακόμα και τα ένδικα μέσα με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη”.
“Σε κάθε περίπτωση η απασχόληση, σε καθημερινή 24ωρη βάση, πάνω από 100 Αστυνομικών συνολικά, χωρίς να υπολογίζονται οι επιπλέον συνάδελφοι που απασχολούνται όταν υπάρχουν συγκεντρώσεις – συναθροίσεις, για την μόνιμη επιτήρηση και φύλαξη, της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να εξετασθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεν συνάδει με τις παρούσες δημοσιοοικονομικές συνθήκες και επιβαρύνει κατά πολύ το ελληνικό Δημόσιο”, τονίζουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα σε δυναμικές συνδικαλιστικές δράσεις, με τη μορφή ένστολων κινητοποιήσεων – συγκεντρώσεων στις πρωτεύουσες των νομών της Κεντρ. Μακεδονίας.
Τ` ανωτέρω υπογραμμίζονται σε ανακοίνωση των προεδρείων (πρόεδρος – γενικός γραμματέας) των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων των επτά νομών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, που συγκεντρώθηκαν τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου για τη διεξαγωγή κοινής συνεδρίασης, μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), Χρήστο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ, στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητήσουν για όλα τα προβλήματα – ζητήματα που έχουν προκύψει, λόγω των αστυνομικών μέτρων και των μετακινήσεων αστυνομικών στην περιοχή Σκουριές Χαλκιδικής.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
Έπειτα από κοινή σύσκεψη χρονικής διάρκειας 3 ωρών, κατά την οποία τοποθετήθηκαν και ανέλυσαν με κάθε λεπτομέρεια, όλοι οι παρόντες  εκπρόσωποι των σωματείων για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους, από πλευράς αστυνόμευσης, ασφάλειας και προβλημάτων προσωπικού, συζητήθηκε και η εξεύρεση λύσεων – προτάσεων για το θέμα της Χαλκιδικής, που είναι εξαιρετικά σοβαρό και επηρεάζει την απόδοση και λειτουργία, σχεδόν όλων των Υπηρεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας και κατά συνέπεια την ασφάλεια των κατοίκων όλης της Περιφέρειας.
   Στη συνέχεια, οι παραπάνω εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων ενώσεων και ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., μαζί και με τον Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γεώργιο ΦΕΣΤΕΡΙΔΗ, μεταβήκαμε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση όλων των ανωτέρω με τους αρμόδιους εκπροσώπους της φυσικής ηγεσίας και συγκεκριμένα με το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Τρύφων ΚΟΥΚΙΟ και το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγο κ. Βάϊο ΧΟΝΔΡΟ, για την επίλυση των διάφορων προβλημάτων και τη διευθέτηση όλωνζητημάτων που έχουν προκύψει.
   Από πλευράς μας, ως αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα, τονίστηκαν ιδιαίτερα τα εξής ζητήματα – προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, για τη Χαλκιδική, αλλά και για τις υπόλοιπες περιοχές που εκπροσωπούμε:
– Η έλλειψη προσωπικού σε κάθε Νομό είναι πολύ μεγάλη και επιβαρύνεται περισσότερο με τις αποσπάσεις προσωπικού στον Έβρο και τη Δράμα, που πραγματοποιούνται από όλους τους Νομούς, εκτός από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, που η κατάσταση εκεί είναι οριακή. Ειδικά, σε πολλές Υπηρεσίες επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος, σε αρκετές Αστυνομικές Διευθύνσεις, δυστυχώς και παραβιάζοντας τους κανονισμούς, κινείται εποχούμενη περιπολία με έναν μόνο αστυνομικό, παράτυπη πρακτική που πρέπει άμεσα να σταματήσει, γιατί εκθέτει σε πολλούς κινδύνους τους συναδέλφους μας, αλλά και τους συμπολίτες μας.
– Η λειψανδρία – γύμνια των Υπηρεσιών, ειδικά των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών που έχουν στην αρμοδιότητά και τομέα τους και τα σύνορα, έχει αρνητικά αποτελέσματα στην εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Επίσης κάθε Νομός έχει έλλειψη προσωπικού σε επίπεδο πάνω από το 20% της υπάρχουσας οργανικής δύναμης.
– Η εξασφάλιση των απαραίτητων όρων και μέσων (σε υλικοτεχνική βάση), ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να εκτελούν Υπηρεσία στη Χαλκιδική διασφαλισμένοι από κάθε πλευρά. Ιδιαίτερα τονίστηκαν ότι πρέπει απαραίτητα να τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας και είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την ενδοεπικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων.
– Η πιστή τήρηση του ωραρίου εργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 394/2001, αλλά και της νομιμότητας στις μετακινήσεις του προσωπικού, που πολλές φορές, παρατηρήθηκαν παρατυπίες και καταστρατηγήσεις.
– Η εξασφάλιση της απαραίτητης διοικητικής μέριμνας για το προσωπικό που εκτελεί υπηρεσία στις Σκουριές, που βρίσκεται μέσα σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή, μέσα στο βουνό που δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση κανένας κατοικήσιμος οικισμός.
– Καθίσταται, επιτακτική και άμεση, η ανάγκη δημιουργίας μόνιμης αστυνομικής δύναμης για την πλήρη κάλυψη από κάθε πλευρά της αστυνόμευσης στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας (για τις Σκουριές).
– Σε κάθε περίπτωση η απασχόληση, σε καθημερινή 24ωρη βάση, πάνω από 100 Αστυνομικών συνολικά, χωρίς να υπολογίζονται οι επιπλέον συνάδελφοι που απασχολούνται όταν υπάρχουν συγκεντρώσεις – συναθροίσεις, για την μόνιμη επιτήρηση και φύλαξη, της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να εξετασθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεν συνάδει με τις παρούσες δημοσιοοικονομικές συνθήκες και επιβαρύνει κατά πολύ το ελληνικό Δημόσιο.
– Προκειμένου να μειωθούν οι καθημερινές μετακινήσεις συναδέλφων από άλλους Νομούς στις Σκουριές, που πραγματοποιούνται και με έξοδα Δημοσίου, θα πρέπει, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να μετακινηθούν εκεί, να διαταχθούν αποσπάσεις συναδέλφων, από όλες τις περιοχές της χώρας.
   Γενικά εμείς, ως εκπρόσωποι των αστυνομικών και του συνδικαλιστικού κινήματος καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες για οποιοδήποτε κοινωνικό, πολιτικό ή οικονομικό πρόβλημα και προασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών. Τα πολιτικά θέματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Αστυνομία.
   Επίσης, δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, ειδικά στη Χαλκιδική, θα αναζητήσουμε ακόμα και τα ένδικα μέσα με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Τέλος, αποφασίστηκε όπως το αμέσως προσεχές διάστημα να προχωρήσουμε σε δυναμικές συνδικαλιστικές δράσεις, με τη μορφή των δυναμικών ένστολων κινητοποιήσεων – συγκεντρώσεων στις πρωτεύουσες των Νομών της Περιφέρειάς μας.”
 
Φωτό: ammosimathia.blogspot.gr
Δείτε βίντεο του thesstoday.gr με δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστου Φωτόπουλου:

Σχόλια
11 Σχόλια to “Αστυνομικοί: “Όχι σύγκρουση με τοπικές κοινωνίες””
  1. Ο/Η Θείος Αδάμ λέει:

    Να πηγαίνουν οι αστυνομικοί. Αλλά να πληρώνονται από την Eldorado. Σύμφωνα με ΚΥΑ 8004/21/2/12 – ΦΕΚ 888 Β/21.03.2012 (Παροχή υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προς τρίτους με καταβολή ανταλλάγματος) ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οπότε έχουμε, 100 αστυνομικοί επί 8 ώρες = 800 ώρες, επί 25 ευρώ την ώρα = 20.000 ευρώ την ημέρα. Πόσα χρήματα για ελαστικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και υπόλοιπο εξοπλισμό έχει χάσει η αστυνομία μέχρι σήμερα? Θα λογοδοτήσει κανείς για αυτό?
    Λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο νόμο. http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/nomiki-enhmerosi/08042012-4464.html
    http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=‘..’&perform=view&id=13881&Itemid=878&lang=

  2. Ο/Η Θείος Αδάμ λέει:

    Μια διόρθωση. Είναι επί 30 ευρώ την ώρα οπότε είναι 24.000 ευρώ την μέρα.
    Αν προσθέσεις και τα λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού :120 €/ώρα
    περιπολικά οχήματα : 40 € /ώρα
    μοτοσυκλέτες : 20 € /ώρα
    Το κόστος ανεβαίνει πολύ πάνω από τις 24.000 και τις 30.000 ευρώ την ημέρα.

  3. Ο/Η Ταγματασφαλίτης λέει:

    Και τους μπατσους του Καμινη να τους πληρωνει ο ιδιος, συμφωνω. Υπαρχει τετοια δυνατοτητα, να εχουν οι δημαρχοι μπατσους;;

    • Ο/Η TEACHER2 λέει:

      αυτούς τους 2 συγκεκριμένους που πετάξανε έξω τρενάκι τον ταγματασφαλίτη βουλευτή της Χ.Α. να τους πληρώνουμε εμείς… Να ανοίξουν ένα λογαριασμό να βάζουμε…

      • Ο/Η Ταγματασφαλίτης λέει:

        πολυ ευκολα οι δυναμεις καταστολης των Σκουριων γινονται πολυ καλα παιδια, εργαζομενοι αστυνομικοι…Για τον προδοτη Γλεζο στο Συνταγμα ολα τα τσοντοκαναλα και τα αριστερα κομματα – δημιουργια εθνικιστων εβραιων – διαμαρτυρονταν για την κρατικη καταστολη…..
        Για την ιστορια ο ελληνικος λαος πληρωνει 45.000 ευρω το μηνα για τους μπατσους του Καμινη
        (πηγη: ιστοσελιδα Βαθυ κοκκινο, συνιστωσα του συριζα. Συγκεκριμενα 30 Ιουλίου του 2011: Επίσης μας είχε κάνει εντύπωση η ανασφάλεια που νιώθει κι έτσι υποχρεώνει τους πολίτες της Αθήνας να πληρώνουν –μέσω του προϋπολογισμού του Δήμου- 45.000 ευρώ τον μήνα για να έχει πολυάριθμη προσωπική φρουρά από μπάτσους να τον φυλάνε (από ποιους άραγε);;

        • Ο/Η Ταγματασφαλίτης λέει:

          http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2011/07/blog-post_1542.html
          και κλαψε τωρα

          • Ο/Η Παράνομος λέει:

            Τέντζερη άνοιξε λίγο τα μάτια σου και θα την δεις την αλήθεια. Τι δουλειά είχε ο Γερμενης και πήγε στον Καμίνη? ΚΑΜΟΙΑ! Και τι μπορούσε να του κάνει? ΤΙΠΟΤΑ! Απλά έπρεπε να βρεθεί ‘’κάποιος’’ που θα του δώσει άφεση αμαρτιών για τους αστυνομικούς που τον φυλάνε και πληρώνονται από το ταμείο του δήμου Αθηναίων. Και ποιοι είναι οι καταλληλότεροι για αυτές τις δουλείες? Για μάντεψε? Σωστά!!! Οι Χρυσαυγίτες. Τώρα αν αύριο ο Καμίνης προσλάβει άλλους 4 σωματοφύλακες ποιος θα του πει κουβέντα? ΚΑΝΕΙΣ!!! ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ την έκαναν πάλι μια χαρά τη δουλειά τους.
            Και σταμάτα το αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους κάνεις μεγαλύτερη διαφήμιση από αυτή που έκανε ο Γερμενης στον Καμινη. Γερμενη έ Γερμενη.

  4. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    H έκφραση “… προς τρίτους με καταβολή ανταλλάγματος”, προφανώς για την κυβέρνηση ενέχει διασταλτική ερμηνεία, αφού στην ουσία το Ελληνικό Δημόσιο είναι εκείνο που έχει αναθέσει την εξόρυξη χρυσού στη Καναδική εταιρεία Eldorado, επειδή το ίδιο δεν διαθέτει ούτε μέσα εξόρυξης, ούτε εμπειρία, ούτε έχει συσταθεί κάποιος Οργανισμός εκμετάλλευσης ορυκτού πλούτου που να διαχειρίζεται σε όλο το φάσμα τα σχετικά θέματα. Επι πλέον η Εldorado δεν είναι ο οποιοσδήποτε “τρίτος” ως εταιρεία. Είναι κράτος εν κράτει και όχι μόνο στην Ελλάδα, που επιπλέον εδώ συνεργάζεται με την μεγάλη κατασκευαστική Ελληνική εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Εχει θα λέγαμε το ” know how ” παγκοσμίως, για το πως να καταφέρνει να παίρνει σχεδόν όλες τις εργολαβίες εξόρυξης απο τα διάφορα κράτη και… ο νοών νοείτω. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση θεωρεί οτι προστατεύει με τις αστυνομικές δυνάμεις μιά κρατική “επένδυση”, αγνοώντας τις περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις, αλλά και τις σθεναρές αντιδράσεις της πλειοψηφίας των τοπικών κοινωνιών. Aυτή είναι μιά πολιτική και ιδεολογική επιλογή της κυβέρνησης με την οποία θέλει να επεκταθεί ως άλλος Conan o κατακτητής σε διάφορα μέρη της Β. Ελλάδας, παρέα με τους ξένους και ντόπιους τυχοδιώκτες χρυσοθήρες και για την οποία θα κριθεί συνολικά στις εκλογές. Τελικώς η κυβέρνηση με την δική της λογική θεωρεί, οτι δεν τίθεται θέμα πληρωμής των ανδρών της Αστυνομίας απο την εταιρεία Eldorado. Capici?

  5. Ο/Η katarina λέει:

    Πάντως την ώρα που ποδοπατούνται δικαιώματα και συντάξεις εν Ελλάδι, την ίδια ώρα η “επένδυση” προστατεύει (χρησιμοποιώντας τους δικούς μας αστυνομικούς) τις συντάξεις των Καναδών.
    Ορίστε τι λέει το καναδικό Mining Watch Canada:

    “Ή το γεγονός ότι κάθε Καναδός που έχει αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης είναι μέτοχος; Το Καναδικό Πρόγραμμα συνταξιοδότησης (CPP), που προορίζεται για τη στήριξη των Καναδών στα γηρατειά τους, έχει επιλέξει να τζογάρει στην Eldorado. Από τις 31 Μαρτίου, 2012, το Συμβούλιο Επενδύσεων CPP κατέχει 5.741.000 μετοχές της Eldorado Gold Corp, αξίας εκείνη τη στιγμή περίπου 79 εκατομμυρίων δολαρίων, τώρα λίγο πάνω από το μισό. To Συμβούλιο Επενδύσεων της CPP δεν έχει δεοντολογικά κριτήρια ή «φιλτράρισμα» για το πού επενδύει τα χρήματα της σύνταξής μας.”

    όλο το μεταφρασμένο άρθρο: http://metalleiastop.blogspot.gr/2013/05/mining-watch-canada-eldorado-gold.html
    και το αγγλικό: http://www.miningwatch.ca/blog/gold-and-democracy-don-t-mix-eldorado-gold-faces-determined-opposition-greece

  6. Ο/Η Θείος Αδάμ λέει:

    Τελικά το παραθυράκι στο νόμο για αν δικαιολογήσει την φύλαξη μια ιδιωτικής εταιρείας από την ελληνική αστυνομία λέγετε «ευπαθής στόχος».
    http://www.koutipandoras.gr/36665/στη-βουλή-οι-αποκαλύψεις-του-ηοτ-doc-για-τ.html

    • Ο/Η Παράνομος λέει:

      Και τι πρέπει να έχει προηγηθεί για να χαρακτηριστεί κάποιος ή κάτι «ευπαθής στόχος»? Μα φυσικά να έχει δεχτεί επίθεση. Σύμφωνα με τους παραπάνω υπολογισμούς τα καμένα οχήματα και κοντέινερ ξεχρεώθηκαν από τις 20 μέρες που είναι η αστυνομία στο βουνό και την πληρώνουμε εμείς. Από εκεί και πέρα εξοικονομεί 30.000 με 40.000 ευρώ την ημέρα η Ελληνικός χρυσός. Υπάρχει ακόμη κα΄ποιος που αν πιστευει πως το όλο σκηνικό δεν είναι προβοκάτσια?

Σχολιάστε