My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Αρχηγέ, ιδού το κόμμα σου!

psara-antaΤης Άντας Ψαρρά.


Αμεση και ξεκάθαρη ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. στις πληροφορίες για τη δημιουργία νέου (ακρο)δεξιού κόμματος από τον πρώην ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης Σαμαρά. «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής» δήλωσαν στελέχη της Ν.Δ. από τη Συγγρού, δυσαρεστώντας προφανώς τον Αδωνι Γεωργιάδη που συμμερίζεται τις «ευαισθησίες» Μπαλτάκου.

Είναι πάντως γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Αθανασίου, αν και με μεγάλη καθυστέρηση και κάτω από την πίεση εγχώριων και διεθνών αντιδράσεων για τις δολοφονικές τακτικές των ναζιστών, αντέδρασε. Η παραπομπή της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης στη Δικαιοσύνη μαζί με τους αυτουργούς των δολοφονικών επιθέσεων περιόρισε σημαντικά τη δράση των ταγμάτων εφόδου.

Η διασύνδεση του Τ. Μπαλτάκου με τους χρυσαυγίτες, που παρουσιάστηκε ανάγλυφα και στη συνομιλία του με τον Κασιδιάρη, έθεσε τότε τον ισχυρό άνδρα εκτός κυβέρνησης και (προσωρινά) εκτός κόμματος.

Εκτοτε ο τέως γραμματέας της κυβέρνησης, που στην περίοδο της ισχύος του ταυτίστηκε με τις «νυχτερινές» τροπολογίες και τις παρεμβάσεις του επί παντός νομοσχεδίου οι οποίες αφορούσαν όχι μόνο «ιδεολογικά» αλλά και πλήθος οικονομικών θεμάτων και… τακτοποιήσεων, επεξεργαζόταν σχέδιο δημιουργίας κόμματος.

Το πρώτο όνομα που έπαιζε τότε, όπως και σήμερα, για τη στελέχωση του κόμματος ήταν ο Φράγκος Φραγκούλης. Στην πορεία και μέχρι να προκύψει ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. ο Τ. Μπαλτάκος ένωσε τις δυνάμεις του ακόμα και με τον Χαρ. Αθανασίου, υποστηρίζοντας μαζί με σκληρούς δεξιούς και φιλοβασιλικούς τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα.

Φαίνεται όμως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκφράζει και πολύ τον τέως γραμματέα, οπότε ο ίδιος συνεχίζει τις διερευνητικές σχετικά με τη δημιουργία του ακροδεξιού πόλου. Επιβεβαίωσε την προτίμησή του στον απόστρατο Φρ. Φραγκούλη, μίλησε για κόμμα πατριωτικό (sic!) – αντιμνηνονιακό και φυσικά διαφώνησε με τη δημιουργία hotspots.

Στις τάξεις του νέου αυτού κόμματος ο Τ. Μπαλτάκος βλέπει ψηφοφόρους των ΑΝ.ΕΛΛ. και της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ. Στις επαφές του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται στελέχη της Ν.Δ. αλλά και δικαστές, πρώην εισαγγελείς και στρατιωτικοί. Είναι γνωστές οι στενές σχέσεις του μεγάλου δικηγορικού γραφείου Μπαλτάκου και συνεργατών με δικαστικούς αλλά και με στρατιωτικούς και κυρίως απόστρατους.

Ο ίδιος όταν ήταν στην κυβέρνηση είχε φροντίσει πολύ… στοργικά δικηγόρους συνεργάτες του τοποθετώντας τους σε θέσεις επιτελικές, όπως για παράδειγμα στο Μαξίμου και στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, της οποίας ο ίδιος προΐστατο. Υπενθυμίζεται δε ότι ανάμεσα στις αρμοδιότητές τους είναι τα σχέδια νόμων, υπουργικών τροπολογιών και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου εφόσον παραπέμπονται σ’ αυτήν από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.

Οι στενές σχέσεις του με απόστρατους ενδεχομένως να οδήγησαν και τη νεαρή θυγατέρα του στην άχαρη επιλογή συμμετοχής σε εταιρεία που παρέχει ένοπλους φρουρούς (σεκιουριτάδες) για την προστασία πλοίων. Ταυτόχρονα με την ιδιότητά του ως γενικού γραμματέα είχε φροντίσει να τοποθετήσει τον αποτυχόντα στις εξετάσεις γιο του στο Λιμενικό Σώμα.

Ο αρχηγός του Λιμενικού δέχτηκε τότε, έπειτα από παρέμβαση του γενικού γραμματέα, να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες διαγωνισμού ώστε να χωρέσει μέσα και ο γιος του, σύμφωνα με το αρχικό δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» το 2013.

Με όλο αυτό το πολυσχιδές κυβερνητικό παρελθόν, που τόσο πολύ βοήθησε τα γαλάζια (έως και ψιλομαύρα) παιδιά, τώρα ο Τ. Μπαλτάκος έχει δυνατές πλέον… ρίζες ώστε να να δημιουργήσει το κόμμα του!

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε