My Twitter Feed

25 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο τα δικαιώματα -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΝΙΚ: Στηρίξτε το νοσοκομείο μας -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Περιπατητές: Υπέρ της μονάδας αλλά… -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Ιός: Πήραμε πάλι την ανιούσα; -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα για σεξουαλική βία -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Αρχαιολογικός οδηγός ν. Κιλκίς

arxaiologikos-odigos-kilkis-vivlio-001Παρουσίαση της επανέκδοσης του αρχαιολογικού οδηγού της αρχαιολόγου, Θώμης Σαββοπούλου, “Αρχαιολογική Περιήγηση στο νομό Κιλκίς – Από τα προϊστορικά μέχρι τα Παλαιοχριστιανικά χρόνια’”, πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς την Παρασκευή 10-6-2016, ώρα 19:00, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς (Στενημάχου 2).

Η επανέκδοση χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο’’ Προστασία και ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στη διασυνοριακή περιοχή των Δήμων Strumica και Κιλκίς’’ (Heritage Protect) (IPA Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας ‘’Ελλάδα- πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013’’), το οποίο υλοποιούν από κοινού σαν εταίροι η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κιλκίς από την Ελλάδα, μαζί με το Δήμο Strumica από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Στον οδηγό που είναι αποτέλεσμα πολυετούς ερευνητικής προσπάθειας παρουσιάζεται η αρχαιολογική φυσιογνωμία και το σύνολο σχεδόν των γραμματειακών αναφορών καθώς και τα αρχαιολογικά ευρήματα των πόλεων που βρίσκονται στην περιοχή της Περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Ανδρέας Βεργίδης, Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς , θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από πολιτικούς φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και από την κ. Ελένη Κοτζαμποπούλου , Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Τον οδηγό θα παρουσιάσει η κα Πολυξένη Αδάμ – Βελένη, Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε