My Twitter Feed

19 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σε απόγνωση 47 εργαζόμενοι -

Κυριακή, 17 Ιουλίου, 2022

Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις -

Σάββατο, 16 Ιουλίου, 2022

2ο ΠειΓυ: Πρώτο και στην Ευρώπη! -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Συνέχεια δράσης για τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Το Δημοτικό Θερινό Σινεμά πάει σε 30 χωριά -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Για την επίλυση ενός προβλήματος -

Πέμπτη, 14 Ιουλίου, 2022

Η “καραμπόλα” έφερε τραγωδία! -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

Τσιτουρίδης: Αναγκαίες οι εκλογές -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

Αριστοφάνης στο Λόφο με Γ. Μπέζο

Οι φίλοι της αρχαίας κωμωδίας έχουν ενδιαφέροντες λόγους να ανηφορίσουν την Τετάρτη 20 Ιουλίου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου, όπου  παρουσιάζονται επί σκηνής στις 21:30 οι ‘’Θεσμοφοριάζουσες’’ του Αριστοφάνη. Η παράσταση είναι ενταγμένη στο φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς.

Ο αρχαίος ποιητής αποπειράται να παρωδήσει τον Ευριπίδη για την εχθρική συμπεριφορά του προς τις γυναίκες, οι οποίες ετοιμάζονται να τον καταστρέψουν γιατί τις δυσφημίζει στα έργα του. Η ευκαιρία δίνεται στη μεγάλη μυστικιστική γιορτή των Θεσμοφορίων, αποκλειστικά γυναικεία, αφιερωμένη στην Δήμητρα και στην Περσεφόνη, αλλά ο Ευριπίδης θα στείλει ως υπερασπιστή του τον απεσταλμένο του Μνησίλοχο, ντυμένο με γυναικεία ρούχα, για να αποτρέψει τα εκδικητικά τους σχέδια.

Ο Γιάννης Μπέζος ο οποίος πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την παράσταση γραφεί γι αυτήν: Σε καιρούς που δοκιμάζεται η δημοκρατία και κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή, ανθίζει η δημιουργικότητα των μεγάλων ποιητών. Η Αθήνα του τέλους του 5ου αιώνα π.Χ. βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Μέσα από την ‘’θέση’’ και τις ‘’θέσεις’’ των γυναικών, με αφορμή μία γιορτή – τα Θεσμοφόρια – και καυτηριάζοντας την προκλητική στάση ανδρών, διανοουμένων και πολιτικολογούντων, με όχημα τις δραματουργικές παραξενιές του μεγάλου Ευριπίδη, ο εξίσου μεγάλος Αριστοφάνης μας αποκαλύπτει τα προτερήματα και τις αδυναμίες των προγόνων μας, που δεν διαφέρουν και πολύ από τις σημερινές.

Η κωμωδία  θεωρείται από τα καλύτερα έργα του Αριστοφάνη και είναι γραμμένη το 411 π.Χ. Παρουσιάστηκε την ίδια χρονιά ,πιθανότατα στα Μεγάλα Διονύσια, με μια άλλη γνωστή κωμωδία του ιδίου, τη Λυσιστράτη.

Διανομή ρόλων: Μνησίλοχος: Γιάννης Μπέζος Ευριπίδης: Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Κρίτυλλα:Φωτεινή Μπαξεβάνη, Αγάθωνας/Τοξότης:Λαέρτης Μαλκότσης

Χορός: Νίκη Σερέτη, Γιάννα Παπαγεωργίου, Κλεισθένης: Παναγιώτης Κατσώλης

Χορός: Αρετή Πασχάλη, Λήδα Καπνά, Υπηρέτης: Αλέξης Βιδαλάκης, Πρύτανης: Σταύρος Μαρκάλας, Χορός: Ντένια Στασινοπούλου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Eλένη Ζαχοπούλου, Μανταλένα Καραβάτου.

Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ και 15 ευρώ για πολύτεκνους, άνεργους, φοιτητές και ΑμεΑ. Προπώληση στο viva.gr

Σχολιάστε