My Twitter Feed

29 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Oμάδες για εμβόλια σε κοινότητες -

Τρίτη, 29 Ιουνίου, 2021

Πληθωρικό καλοκαίρι πολιτισμού -

Τρίτη, 29 Ιουνίου, 2021

Εν μέσω πτώσης, εμείς σταθεροί! -

Κυριακή, 27 Ιουνίου, 2021

Πήρε το εξιτήριο ο Δημήτριος -

Κυριακή, 27 Ιουνίου, 2021

“Το πόρισμα δεν αφορά ότι έθεσα” -

Σάββατο, 26 Ιουνίου, 2021

Ικανοποίηση για το πόρισμα -

Σάββατο, 26 Ιουνίου, 2021

24ωρη λειτουργία Ευζώνων άμεσα -

Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021

Μέγα-φωτοβολταϊκό Πολυκάστρου -

Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021

Αριθμοσοφικά ανάλεκτα

Του Απόστολου Λυκεσά.


Ματαίως περίμεναν την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στα εγκαίνια του 40ού Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία Θεσσαλονίκης. Η υπουργός απείχε λόγω έκτακτης υπηρεσιακής υποχρέωσης, όπως έγραψε η ίδια σε μήνυμα που απέστειλε. Οι καχύποπτοι πετάχτηκαν μέχρι τη διασταύρωση Εγνατίας – Βενιζέλου μήπως, όπως ο πρωθυπουργός, επισκέφθηκε μυστικά τις αρχαιότητες της Βενιζέλου.

Εμεινε έτσι το ρεκόρ, να έχει άποψη για τις αρχαιότητες από το 2013 αλλά να μην τις έχει δει. Γιατί δεν πήγε στα εγκαίνια του Φεστιβάλ το κατάλαβε ο ομοϊδεάτης της, δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που εισέπραξε μερικά «Ντροπή» από τις ευγενικές κυρίες που διαμαρτύρονταν στο άγαλμα του Μεγαλέξανδρου για τη σωτηρία των αρχαιοτήτων. Οι υπόλοιποι επίσημοι δραπέτευαν με ελαφρά πηδηματάκια και ανέμελα σφυρίγματα…

Η υπηρεσιακή υποχρέωση της υπουργού προέκυψε πάντως αφού νωρίτερα την ίδια μέρα –και εκτελώντας κανονικά το πρόγραμμά της μέχρις εκείνου του σημείου όπως μας υπενθύμισαν ευγενικά από το γραφείο τύπου του ΥΠΠΟ- βρέθηκε σε έναν αγαπημένο της αρχαιολογικό προορισμό, η περιπέτεια του οποίου εκκινούσε κατά σατανική σύμπτωση και πάλι από το 2013.

Αμφίπολη! Ποιος αλήθεια μπορεί να ξεχάσει όσους έταζαν κρυφίως το κοκαλάκι του Μεγαλέξανδρου σε τουριστικό μπρελόκ; Με τις δηλώσεις της στην Αμφίπολη η υπουργός μάς έκανε για μια στιγμή Πυθαγόρειους, καθώς όλοι ψάχνανε τα κρυφά μηνύματα της αριθμοσοφίας. Διότι, όπως την ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης τη μετέθεσε στο 2025, έτσι και στην Αμφίπολη τους έταξε επισκέψεις κοινού το 2025.

Φιλίστωρ φίλος απαίτησε να βγω από τα αριθμοσοφικά ερμηνευτικά ορύγματα, προτείνοντας προσδοκίες α λα Ντιόρ, και ως ερμηνεία το χρονικό όριο του Οράτιου «ab ovo usque ad mala (από το αυγό ώς τα μήλα)» αλλά το ρωμαϊκό συμπόσιο δεν συνάδει με τους μακεδονικούς λέοντες, που αφού γεύτηκαν μύθους δεν χωνεύουν τις άνοστες δηλώσεις.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε