My Twitter Feed

8 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Από το Κιλκίς, τώρα και στις ΗΠΑ! -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

Ιδού οι ελλείψεις των νοσοκομείων -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

Ένας γιατρός και μοναδικός! -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι στο συλλαλητήριο -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Η γιορτή του Κιλκίς είναι πάλι εδώ! -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Κυβερνητικό κλιμάκιο στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Στη πορεία κι οι εργαζόμενοι ΓΝΚ -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς για ΔΕΘ -

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2022

Από το Κιλκίς, τώρα και στις ΗΠΑ!

Η εταιρεία Unismack παραγωγής υγιεινών σνακ και κράκερ από το Κιλκίς, ανακοίνωσε την έναρξη της νέας μονάδας παραγωγής της στις ΗΠΑ, μέσω θυγατρικής εταιρείας.

Η “επέκταση” έγινε δυνατή χάρη της σύμπραξης με την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, η οποία αποφάσισε το 2019 να επενδύσει στη συγκεκριμένη μονάδα και να της ενισχύσει το δρόμο προς τις ξένες αγορές, στις οποίες είχε ήδη ανοιχτεί.

Η εταιρία στις ΗΠΑ με την επωνυμία SnackCraft LLC, θα έχει την έδρα της στο Μίσιγκαν, ενώ θα συμμετάσχει τον Νοέμβριο και στην έκθεση τροφίμων PLMA στο Σικάγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Unismack δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων σνακ και κράκερ, με έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη “better-for-you” προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας με συνταγές που προσαρμόζει στις απαιτήσεις των πελατών. Αυτό το σημείο, παράλληλα με την χαρακτηριστική αύξηση της ‘’πίτας’’ για αυτά τα προϊόντα τα τελευταία χρόνια είχε προσελκύσει και την προσοχή των στελεχών της Δωδώνη.

Iδρύθηκε από τον Γεώργιο Στρατάκη, ο οποίος παραμένει στη θέση του Προέδρου, ενώ πλέον CEO είναι ο γιος του Δημήτρης, με τον άλλο του γιο Αλέξανδρο, να διατηρεί τη θέση του Innovation Director.

Στο εργοστάσιο της εταιρείας παράγονται σνακ και κράκερ αποκλειστικά χωρίς γλουτένη, ξηρούς καρπούς και αλλεργιογόνα, εξ’ ολοκλήρου από φυσικά υλικά όπως, αλεύρι από φακές, ρεβίθια ή λαχανικά, ρύζι ολικής αλέσεως, καλαμπόκι, αρχαίους σπόρους και μυρωδικά. Πρόκειται για μια παραγωγή που ξεκίνησε από το 2008, με την εταιρεία να έχει ”δει” την τάση για υγιεινή διατροφή, ακόμα και στα σνακ, από πολύ νωρίς.

Οι, δε, εξαγωγές της φτάνουν στο 98% της παραγωγής, καλύπτουν ήδη τα τελευταία χρόνια μεγάλες αγορές όπως Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία και Ιαπωνία.

“Πρόθεση μας είναι να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έμοιαζε να είναι η πιο προφανής επιλογή για αυτό μας το εγχείρημα,” τόνισε καταρχήν ο Δημήτριος Στρατάκης, Group CEO της Unismack. “Το Δυτικό Μίσιγκαν έχει όλες τις προδιαγραφές να μας βοηθήσεις στο επόμενο στάδιο του ταξιδιού μας στο χώρο του Food Technology Innovation & Manufacturing.”

Από την πλευρά του, ο Joseph Riley, CEO της SnackCraft ανέφερε ότι “Στη νέα παραγωγική μονάδα του Μίσιγκαν θα παράγονται κράκερ ψημένα στο φούρνο, τσιπς τορτίγιας, σνακ με την εφαρμογή της τεχνολογίας εξώθησης καθώς και pellet σνακ όπως τσιπς λαχανικών. Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν επίσης ένα κέντρο καινοτομίας, που θα βοηθά στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, ώστε να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και προτιμήσεις των καταναλωτών. Η SnackCraft θα παρέχει επίσης υπηρεσίες αποθήκευσης και 3PL στους πελάτες της”.

Πηγή:businessnews.gr

Σχολιάστε