My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Από τη Νορβηγία στην Ειδομένη

Κλινικές του Ερυθρού Σταυρού στελεχωμένες με προσωπικό από τη Νορβηγία.

Περίθαλψη στους πρόσφυγες προσφέρουν τρεις σκηνές που λειτουργούν ως κλινικές, μία γενική κλινική, μία γυναικολογική και μία για ψυχολογική υποστήριξη που στήθηκαν στην Ειδομένη.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)Στην περιοχή στήθηκαν επίσης, τρεις τέντες του Νορβηγικού και μια τέντα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που χρησιμοποιούνται ως παιδότοποι για τα παιδιά των προσφύγων. Εκεί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί απασχολούν τα μικρά παιδιά με ζωγραφιές και παιχνίδια μέχρι να έρθει η ώρα να περάσουν οι οικογένειες τους από τα σύνορα, αναφέρει το seleo.gr.

Στις κλινικές που είναι στελεχωμένες με προσωπικό από τη Νορβηγία (δύο γιατροί, δύο νοσηλεύτριες, μία μαία, δύο ψυχολόγοι, ένας συντονιστής και ένας τεχνικός), βοηθούν στο έργο της περίθαλψης οι εθελοντές των τριών Σωμάτων των Περιφερειακών Τμημάτων Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, οι οποίοι εναλλάσσονται στις βάρδιες.

Τα πιο συνηθισμένα περιστατικά που ταλαιπωρούν τους πρόσφυγες και τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν το ιατρικό προσωπικό και οι εθελοντές είναι τραύματα στα πόδια από το πολύωρο περπάτημα, η ηλίαση, τα τσιμπήματα από έντομα, ενώ καταγράφηκαν και ορισμένα κρούσματα πνευμονίας.

Υπενθυμίζεται πως το προσωπικό από τη Νορβηγία θα παραμείνει στην Ειδομένη περίπου πέντε εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό θα εκπαιδεύσει τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μετά την αποχώρηση του, την πλήρη δράση και λειτουργία των κλινικών θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος εκτός από τους εθελοντές του θα πλαισιωθεί και από Έλληνες γιατρούς.

Πηγή:  newsbeast.gr

Σχολιάστε