My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Από την ιστορία του Ολυμπιακού Πολυκάστρου

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Μια φωτογραφία, μια ιστορία. Διακρίνονται όρθιοι: 1 Βασίλης Γ. Γεωργιάδης(Βόϊντοφ), 2 Ιωακείμ Ι. Γιακουμάκος(Κίμος), 3 Αλέξανδρος Π. Βασιλειάδης(ο οποίος είχε τραγικό τέλος που αναλύουμε σε παλαιότερο κείμενο), 4 Αθανάσιος Ι. Καπνόπουλος(παράγων της ομάδος και επι χρόνια γραμματέας της κοινότητας), 5 Επαμεινώνδας Κοσμίδης (Νώντας), 6 Γεώργιος Λ. Σταυρόπουλος, 7 Δικαίος Φ. Βασιλειάδης(παλαιός ποδοσφαιριστής και γραμματεας της κοινότητας Λιμνοτόπου σήμερα 93 ετών) , 8 Κωνσταντίνος Κατίδης (Κόκιας).

Καθήμενοι: 9 Θεόδωρος Π. Παπαδάκης, 10 Χρυσόστομος Τζανίδης , 11 Δημήτρης Ι.Τυφούδης(Τουκαρίκας), 12 Νικόλαος Ι. Τυφούδης (ο αρχηγός της ομάδας) 13 Λάκης Ζαφείρης (2ος τερματοφύλακας και επί σειρά ετών είχε την φροντίδα των Βρετανικών Κοιμητηρίων ) 14 Κωνσταντίνος Μπουσμπούκης (μαζί με τον Χρ. Τζανίδη και τον Κυριάκο Φάκα ήταν τα 3 παλικάρια του Λιμνοτόπου που έχυσαν πολύ ιδρώτα και έδωσαν επικές μάχες για την δόξα του Ολυμπιακού Πολυκάστρου)

Ήταν εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 50 του προηγούμενου αιώνα, όταν η ομάδα-θρύλος, ο Ολυμπιακός Πολυκάστρου, κατακτούσε κύπελλα και πρωταθλήματα στο νομό Κιλκίς.

Τα παιδιά -ποδοσφαιριστές ήταν όλα αγροτόπαιδα και απ τη δουλειά κατευθείαν στο γήπεδο εκεί στο κέντρο του Πολυκάστρου,απέναντι από το κοινοτικό κατάστημα και τον Ι.Ν.της Αγίας Τριάδος.

Σπουδαίες ομάδες-αντίπαλοι ήταν , ο Εθνικός Αξιούπολης, ο Άρης και το Παϊκο Γουμένισσας , ο Απόλλων Ευρωπού, ο Κεραυνός Ποντοηράκλειας ομάδες του σημερινού Δήμου Παιονίας και απο την πλευρά του Κιλκίς οι 3 ομάδες της πόλης , Άρης , ΆΕΚ και Μ. Αλέξανδρος,ακόμη αξιόλογες ομάδες ήταν η Δόξα Χέρσου ο Μακεδονικός Δροσάτου ο Άρης Αγ. Παντελεήμωνα και πολλές άλλες.

Η φωτογραφία είναι του 1957, πριν 65 χρόνια, από φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού Πολυκάστρου με την ομάδα (στρατιωτική)του Γ΄Σώματος Στρατού και είναι από το αρχείο του Δικαίου Βασιλειάδη.

Πρωτοδημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2001, στην εφημερίδα “Επίκαιρα” που εξέδιδε ο αγαπητός φίλος Γιάννης Αθ. Γιαννακούλης.

Σχολιάστε