My Twitter Feed

22 Φεβρουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απόρριψη προτάσεων για Φ/Β -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Παιονία: Πρόταση για ποδήλατα -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Μελέτη για το αρδευτικό Μουριών -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Η ΛΑ.ΣΥ. για τους Ρομά Αξιούπολης -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

Επίσκεψη-αστραπή για το ΑΕΙ -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

Διαβούλευση για εμπορικό κέντρο -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

100άδες τα κρούσματα στα σχολεία -

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022

Δ. Κιλκίς: 90 θέσεις οκταμηνιτών -

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022

Απόρριψη προτάσεων για Φ/Β

*Ερώτηση Φραγγίδη στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πρώην Δήμου Γαλλικού (ΣΕΓΑΚ) Νομού Κιλκίς, οι αρμόδιες υπηρεσίες απέρριψαν αιτήσεις επιχειρήσεων για Σύνδεση Φωτοβολταϊκού Σταθμού από Αυτοπαραγωγό με Ενεργειακό Συμψηφισμό στο Δίκτυο (Νet Metering).

Όπως τονίζει ο ΣΕΓΑΚ σε επιστολή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Κλιματικής Κρίσης και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και σε Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, Α.Δ.Μ.Η.Ε. και ΡΑΕ, οι προτάσεις των εταιρειών απορρίφθηκαν με «συνοπτικές διαδικασίες» και παρά το γεγονός ότι συμπεριελάμβαναν την τεχνολογία Zero Feedin (Μηδενική Έγχυση Ενέργειας στο Δίκτυο).

Τι θέμα έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Φραγγίδης, που μαζί με τον συνάδελφό του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Αρβανιτίδη, τονίζουν σε ερώτησή τους ότι η επίσημη αιτιολογία της απόρριψης ήταν πως τα δίκτυα είναι κορεσμένα, ενώ ανεπίσημα κυκλοφορεί ότι δεν διατίθεται «Ηλεκτρικός Χώρος», κάτι το οποίο δεν είναι η πλήρης αλήθεια και δεν πείθει.

Οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν για τις ενέργειες των αρμόδιων υπουργών προκειμένου να δωθεί λύση στα ζητήματα που τίθενται στην προαναφερθείσα επιστολή.

“Οι Έλληνες επιχειρηματίες του βιομηχανικού και βιοτεχνικού χώρου χρειάζονται ένα υγιές επιχειρηματικό πλαίσιο που θα ενισχύει και δεν θα αποδυναμώνει τις προσπάθειές τους να επιβιώσουν εν μέσω πολλαπλών κρίσεων και θα πρέπει να δημιουργηθεί “Ηλεκτρικός Χώρος” στο δίκτυο διανομής αποκλειστικά για χρήση Net Metering, με ταυτόχρονη αξιοποίηση σύγχρονων και ταχέων διαδικασιών αδειοδότησης, επιθεώρησης και υλοποίησης των έργων από τους αρμόδιους φορείς”, τονίζουν οι δυο βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Σχολιάστε