My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Απορίες Φραγγίδη για Φυσικό Αέριο

Πότε αναμένεται να συνδεθεί η πόλη του Κιλκίς με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου, γιατί δεν ξεκινά η σύνδεση τουλάχιστον του Νοσοκομείου Κιλκίς και αν υπάρχει σχεδιασμός για δημιουργία δικτύου Φυσικού Αερίου στον δήμο Παιονίας, αναρωτιέται ο Γ. Φραγγίδης μ` ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Ο Νομός Κιλκίς όντας το ακριτικό σύνορο της πατρίδας μας με τα Βαλκάνια είναι και ένας από τους βορεινότερους νομούς της χώρας. 
Η μέση θερμοκρασία στο Κιλκίς είναι χαμηλότερη από 5 βαθμούς κελσίου τον Ιανουάριο, κάτι που σημαίνει ότι το πετρέλαιο που απαιτείται για να θερμανθεί μια τετραμελής οικογένεια σε ένα διαμέρισμα αγγίζει μέχρι και τα 1.000 ευρώ τη σεζόν. 
Το κόστος αυτό θα αυξηθεί υπερβολικά τον επόμενο χρόνο όταν και αναμένεται η εξίσωση του πετρελαίου κίνησης με το της θέρμανσης, κάτι που σε συνδυασμό με την ύφεση στην οποία ευρίσκεται η οικονομία της χώρας μας και δη του αγροτικού νομού Κιλκίς, θα καταστήσει το κόστος απαγορευτικό. 
Ως εκ τούτου αναζητούνται εναλλακτικές μορφές θέρμανσης από όλους. 
Μία από αυτές, η προσφορότερη από άποψης περιβαλλοντικής, η αποτελεσματικότερη από πλευράς απόδοσης και μια εκ των οικονομικότερων είναι η θέρμανση με το Φυσικό Αέριο. 
Η Πρωτεύουσα της Περιφερειακής μας Ενότητος, η πόλη δηλαδή του Κιλκίς έχει εδώ και τρία έτη έτοιμο δίκτυο διανομής αρκετών μάλιστα χιλιομέτρων. Οι καινούριες πολυκατοικίες είναι υποχρεωμένες να τοποθετούν εγκατάσταση για παροχή φυσικού αερίου ως προαπαίτηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας. 
Η Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς που εδρεύει στο Σταυροχώρι, έχει ήδη συνδεθεί και εξυπηρετείται από το δίκτυο του Φυσικού Αερίου. 
Το μόνο που απομένει είναι η σύνδεση του Κιλκίς με το Φυσικό Αέριο. 
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κύριος Υπουργός 1. Πότε θα ιδρυθεί η ΕΠΑ κεντρικής Μακεδονίας, η ίδρυση της οποίας προβλέπεται από τους Νόμους 2364/1995 και 3428/2005 για να αναλάβει την ανάπτυξη των υποδομών διανομής αερίου και την πώληση φυσικού αερίου στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας; 
2. Πότε αναμένεται να συνδεθεί η πόλη του Κιλκίς με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου; 
3. Γιατί δεν ξεκινά η διαδικασία σύνδεσης με το Φυσικό Αέριο τουλάχιστον του Νοσοκομείου Κιλκίς το οποίο έχει αυξημένες ενεργειακές ανάγκες και για τη σύνδεση του οποίου έχουν ήδη κατασκευασθεί 12 χιλιόμετρα δικτύου Φυσικού Αερίου. 
4. Υπάρχει μελέτη και σχεδιασμός της ΔΕΠΑ για δημιουργία ανάλογου δικτύου Φυσικού Αερίου στον δήμο Παιονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς;”

Σχολιάστε