My Twitter Feed

14 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένουμε …μονοψήφιοι -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

Ν` ανακληθεί η δίωξη Καλεμκερίδη -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

“Προσλήψεις …χθες για την υγεία” -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

Ετοιμότητα ενόψει “Μήδειας” -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

“Ο εμβολιασμός δεν πάει καλά” -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

ΔΙΒΙΠΕΚ: Υπέρ αλλά μη τοξικά -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

Ενημέρωση Γεωργαντά για Βιβλιοθήκη -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

Απονομή βραβείων ποίησης

afisa.jpg21 χρόνια συμπληρώνει φέτος ο Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός «Κούρος Ευρωπού», ο καταξιωμένος αυτός θεσμός που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς. 21 χρόνια συνεχούς και σταθερά ανοδικής πορείας με το ενδιαφέρον όλων των ποιητών, εντός και εκτός Ελλάδας, αμείωτο και με το επίπεδο των δημιουργιών τους κάθε χρόνο πιο ποιοτικό και υψηλό.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 99 ποιητές από όλα τα διαμερίσματα του ελλαδικού χώρου και από χώρες του εξωτερικού (Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία).

Έτσι, το Κιλκίς μέσω της κορυφαίας αυτής μορφής τέχνης, της Ποίησης, έρχεται σε επικοινωνία με όλη την Ελλάδα, αλλά και με Έλληνες τους εξωτερικού.

Η απονομή των βραβείων και επαίνων στους νικητές της φετινής διοργάνωσης, θα γίνει το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στις 8.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Τότε θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των νικητών και νικητριών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Της απονομής, θα προηγηθεί αφιέρωμα με τίτλο «… εγώ γυναίκα, η άνθρωπος» στη μεγάλη ποιήτρια της Θεσσαλονίκης, Ζωή Καρέλλη. Την σκηνοθετική επιμέλεια του αφιερώματος, στο οποίο συμμετέχουν μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ, έχει ο Παύλος Δανελάτος.

Και η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η εκδήλωση της απονομής είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του εορτασμού των «Ελευθερίων» 2016 του Κιλκίς, ενώ η όλη διοργάνωση στηρίχθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Π.Ε. Κιλκίς, τον Δήμο Κιλκίς και τη ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς.

Σχολιάστε