My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι

Στο Δήμο Κιλκίς θα απολυθούν, εκτός από τους 13 «διμηνίτες» συμβασιούχους που συμπλήρωσαν 24μηνο με παράταση των συμβάσεων τους και τους 15 «οκταμηνίτες»που συμπληρώνουν 24μηνο τον ερχόμενο Ιούνιο, κι οι 25 συνάδελφοί τους, οι οποίοι συμπληρώνουν 24μηνο μετά την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Αυτό γνωστοποίησε στη χθεσινή (Δευτέρα) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Δ. Σισμανίδης, απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Κ. Ζώτου, ο οποίος έκανε λόγο για μονομερείς αποφάσεις του δημάρχου, ενώ ανάλογη ερώτηση απηύθυνε κι ο ανεξάρτητος σύμβουλος, Θ. Βαφειάδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι απολύσεις θα γίνουν προκειμένου οι συμβασιούχοι να μην θεωρηθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έτσι ώστε να καταστούν εργαζόμενοι αορίστου χρόνου.

Ο κ. Σισμανίδης επανέλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ο δήμος, ο οποίος σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν αναγκασμένος να μετακυλήσει το κόστος μισθοδοσίας στους δημότες, οπότε και θα δημιουργείτο τεράστιο «κοινωνικό κόστος», όπως υποστήριξε, προσθέτοντας ότι για το όλο θέμα έχει τη συνείδησή του ήσυχη.

Όσο για τη πληρωμή των 53 συμβασιούχων, που παραμένουν απλήρωτοι για ένα τετράμηνο καθότι ο Επίτροπος αρνείται να υπογράψει το σχετικό ένταλμα, ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι για το θέμα θα αποφασίσει το Ελεγκτικό Συνέδριο, σε συνεδρίασή του, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Σχολιάστε