My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Απολυμάνσεις στο Δροσάτο

*Συνεχίζονται και στον υπόλοιπο Δήμο Κιλκίς.

Στην απολύμανση εξωτερικών χώρων του Δροσάτου, του οικισμού στον οποίο διαμένει ο 80χρονος που βρέθηκε χθες θετικός στον κορωνοϊό, προχώρησε σήμερα Πέμπτη ο Δήμος Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, απολυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία, στο πάρκο και σε όλα τα παγκάκια, όπως επίσης και στο Δημοτικό Κατάστημα, όπου στεγάζονται επίσης το ΚΕΠ και η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».

Υπενθυμίζεται ότι, ο ηλικιωμένος εισήχθη στο Νοσοκομείο Κιλκίς την περασμένη Δευτέρα 6 Απριλίου παρουσιάζοντας σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Λόγω των ύποπτων συμπτωμάτων, αλλά και της σοβαρής κατάστασής του αμέσως διασωληνώθηκε, ενώ την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη όπου παραμένει σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος χθες το απόγευμα, ενημερώθηκαν ο ΕΟΔΥ και η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ από την αστυνομία έγιναν συστάσεις για κατ’ οίκον περιορισμό στην οικογένειά του (στη σύζυγό του, στην κόρη του η οποία πολύ πρόσφατα επέστρεψε από τη Σουηδία, όπου και κατοικεί, καθώς και στα εγγόνια του).

Ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον οικισμό, όπου είχε επαφές με δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και με κατοίκους του χωριού, τους οποίους κάλεσε να εφαρμόζουν τόσο τα προσωπικά μέτρα υγιεινής, όσο και τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος απέστειλε έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς για την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στην συγκεκριμένη περιοχή.

Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στο δήμο

Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα απολυμάνσεων στους δημόσιους χώρους για προληπτικούς λόγους αποτροπής της διασποράς του Covid – 19.

Εξουσιοδοτημένο συνεργείο με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Κιλκίς έχει προχωρήσει σε νέες απολυμάνσεις στο Δημαρχείο, σε δημοτικά κτήρια και κοινοτικά καταστήματα, σε αγροτικά ιατρεία, πλατείες και πάρκα.

Θα ακολουθήσουν εκ νέου απολυμάνσεις στις παιδικές χαρές, στα σχολικά διδακτήρια και όπου αλλού χρειαστεί.

Σε ότι αφορά το στόλο οχημάτων του Δήμου η συχνότητα απολύμανσης είναι δύο φορές την εβδομάδα για τα υπηρεσιακά οχήματα και τρεις φορές για τα απορριμματοφόρα.

Κεντρικές οδοί της πόλης του Κιλκίς έχουν πλυθεί και απολυμανθεί ενώ έχει ολοκληρωθεί και το πλύσιμο – απολύμανση των συμβατικών πράσινων κάδων απορριμμάτων από το πλυντήριο κάδων της διεύθυνσης καθαριότητας.

Οι εργασίες πλύσης -απολύμανσης θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και στους κάδους απορριμμάτων οικισμών του δήμου.

Σχολιάστε