My Twitter Feed

25 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αποκομμένα χωριά του Ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Η Φώφη έφυγε νωρίς -

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

“Υπόσχομαι ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ” -

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

ΔΕΕΠ: Επανεκλέχτηκε ο Μηνάς -

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Διπλάσια σε μας η μεταδοτικότητα -

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Γιορτάστηκε η απελευθέρωση -

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Δωρεάν τεστ στο Δήμο Κιλκίς -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Γιορτάζει την απελευθέρωση -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Αποκομμένα χωριά του Ν. Κιλκίς

Όπως τονίζει η Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατά τη διάρκεια περιοδειών της και συναντήσεων με προέδρους και μέλη των τοπικών κοινοτήτων σε χωριά των δήμων Κιλκίς και Παιονίας, που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες, αναδείχτηκε μετ’ επιτάσεως το σημαντικό πρόβλημα στις συγκοινωνίες του νομού μας.

Σύμφωνα με τη βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η πλειοψηφία των τοπικών συμβουλίων των χωριών της Π.Ε. Κιλκίς, δηλώνει ότι οι αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες των χωριών, μετά τα πρώτα απαγορευτικά μέτρα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν έχουν επανέλθει ποτέ στην κανονική τους λειτουργία, δημιουργώντας το παράδοξο για τα υγειονομικά πρωτόκολλα της μείωσης των δρομολογίων και κατά συνέπεια της αύξησης του συνωστισμού σε λιγότερα μέσα μεταφοράς εν μέσω πανδημίας.

Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες το πρόβλημα είχε γιγαντωθεί πολύ πριν την πανδημία, με περιοχές να μην έχουν κανένα δρομολόγιο ή να έχουν ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, με τις ευθύνες γι΄ αυτή την διαχρονική κατάσταση να βαρύνουν τους αρμόδιους για τις συγκοινωνίες στον νομό.

Η συγκεκριμένη κατάσταση οδηγεί στην αδυναμία εξυπηρέτησης του γηραιότερου πληθυσμού, των εργαζομένων, των στρατιωτικών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι επιθυμούν να κατοικούν στα χωριά της υπαίθρου και να μεταβαίνουν καθημερινά με τα μέσα μεταφοράς στον χώρο της εργασίας τους, στα νοσοκομεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στους χώρους εκπαίδευσης και άθλησης κοκ.

Επιπλέον και η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα προβληματική, αφού έχουν μειωθεί κατά πολύ τα δρομολόγια, ειδικά από την πλευρά της Παιονίας, με αποτέλεσμα όλες οι παραπάνω πληθυσμιακές ομάδες που κατοικούν στο Κιλκίς και δουλεύουν στη Θεσσαλονίκη ή το αντίστροφο να μην εξυπηρετούνται.

Για τους παραπάνω λόγους και γιατί το θέμα των συγκοινωνιών είναι κομβικής σημασίας για μια παραμεθόριο περιοχή όπως η Π.Ε. Κιλκίς, το αμέσως επόμενο διάστημα η Ειρήνη Αγαθοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες, μεταξύ αυτών και για κοινή συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο υπουργό για τις μεταφορές και με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, των οποίων το πρόβλημα είναι εξαιρετικά οξυμένο και η επίλυσή του συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα των ακριτικών αυτών περιοχών.

“Τόσο η Κεντρική Διοίκηση όσο και η Αυτοδιοίκηση οφείλουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να υποστηρίξουν τον κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών και προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς”, καταλήγει στη σχετική δήλωσή της η κ. Αγαθοπούλου.

Σχολιάστε