My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Αποκαταστήστε το 2ο ΕΠΑΛ”

Για «επείγουσα ανάγκη αποκατάστασης των κτιρίων του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς» κάνει λόγο ο Γιώργος Γεωργαντάς σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου.

Ο βουλευτής Κιλκίς τονίζει ότι “το Υπουργείο οφείλει άμεσα να προβεί στις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου το κτιριακό συγκρότημα να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό”. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι “υπάρχει επείγουσα ανάγκη να εξασφαλίσει (σ.σ. το Υπουργείο) χώρους είτε δημόσιους είτε ιδιωτικούς με μίσθωση για την απρόσκοπτη και με ασφάλεια ολοκλήρωση του πλήρους εκπαιδευτικού προγράμματος των δύο σχολείων για το τρέχον σχολικό έτος”.

Το κείμενο της ερώτησης, που αναφέρεται και στο ιστορικό του θέματος, έχει ως εξής:

“Τον Νοέμβριο 2016 λόγω έντονης σεισμικής δραστηριότητας στο Νομό Κιλκίς  το κτιριακό συγκρότημα που στέγαζε  το  2ο ΕΠΑΛ και το Δ.ΙΕΚ  Κιλκίς εμφάνισε σημάδια σοβαρών βλαβών με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη στατική επάρκεια των κτιρίων. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς τον Απρίλιο 2017 τα κτίρια κρίθηκαν ακατάλληλα και επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα η εν λόγω Τεχνική Έκθεση αναφέρει ότι απαιτείται «άμεση και σοβαρή επέμβαση για την άρση της επικινδυνότητας των κτιρίων» ενώ συστήνει «τη διακοπή οποιασδήποτε δραστηριότητας λαμβάνει χώρα στο σύνολο του κτιριακού συγκροτήματος όπως επίσης και τον αποκλεισμό χρήσης και διέλευσης του περιβάλλοντος χώρου».

Μετά την εισήγηση αυτή, η οποία κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, έτσι ώστε να προωθηθεί στο Υπουργείο, σταμάτησε να χρησιμοποιείται ένα μόνο από τα κτίρια ενώ στο άλλο κτίριο – κατά παρέκκλιση από την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας –  γίνονται το πρωί θεωρητικά μαθήματα για μια τάξη του ΕΠΑΛ και το απόγευμα χρησιμοποιείται από τους εκπαιδευόμενους του Δ.ΙΕΚ.

Οι υπόλοιποι μαθητές του ΕΠΑΛ μετακινούνται σε διάφορους χώρους στην πόλη του Κιλκίς ενώ δεν πραγματοποιούνται εργαστηριακά μαθήματα καθώς τα εργαστήρια βρίσκονται στο κτίριο που δεν χρησιμοποιείται καθόλου.

Μέχρι σήμερα και παρά τις προσπάθειες του Δήμου, της Β/βάθμιας και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς δεν έχει βρεθεί κάποια λύση με αποτέλεσμα οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ και οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ να φοιτούνκαι οι καθηγητές τους να εργάζονται σε ένα κτιριακό συγκρότημα στο οποίο έχει αποφασιστεί «η διακοπή κάθε δραστηριότητας και ο αποκλεισμός χρήσης και διέλευσης του περιβάλλοντος χώρου»

Το Υπουργείο οφείλει άμεσα να προβεί στις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου το κτιριακό συγκρότημα να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό και υπάρχει επείγουσα ανάγκη να εξασφαλίσει χώρους είτε δημόσιους είτε ιδιωτικούς με μίσθωση για την απρόσκοπτη και με ασφάλεια ολοκλήρωση του πλήρους εκπαιδευτικού προγράμματος των δύο σχολείων για το τρέχον σχολικό έτος.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός

Σε ποιές ενέργειες προτίθεστε να προβείτε τόσο για την άμεση εξεύρεση χώρων για τη λειτουργία του 2ου ΕΠΑΛ και του Δ.ΙΕΚ όσο και για την οριστική αποκατάσταση των κτιρίων.”

Σχολιάστε