My Twitter Feed

14 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

“Απογοητευτικοί για έμφυλη βία”

Απογοητευτική χαρακτήρισε την στάση της κυβέρνησης της ΝΔ στα θέματα της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναπλ. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης αρμόδια για τα θέματα Ισότητας, Ειρήνη Αγαθοπούλου, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4, την εκπομπή Ορθά-Κοφτά και τον Απόστολο Λυκεσά.

Η κ. Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στην επανακατάθεση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την ένταξη του όρου «γυναικοκτονία» στον Ποινικό Κώδικα, κάτι το οποίο όπως είπε η ΝΔ αρνείται πεισματικά να κάνει. «Η ένταξη στον Ποινικό Κώδικα προφανώς δεν αλλάζει την βαρύτητα του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας, αυτό όμως που κάνει είναι να καταγράφει αυτά τα περιστατικά ως ανθρωποκτονίες λόγω φύλου. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί γίνονται διακριτά τα περιστατικά αυτά, όταν κάνουμε διακριτό το φαινόμενο μόνο τότε μπορούμε να το καταπολεμήσουμε καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη δήλωση της αρμόδιας Υπουργού, κ. Συρεγγέλα, η κ. Αγαθοπούλου δήλωσε πως «προσπαθεί να καλύψει τις προσωπικές της ανεπάρκειες αλλά και της κυβέρνησης της, ρίχνοντας την ευθύνη και το μπαλάκι στον ΣΥΡΙΖΑ με μια κατάπτυστη ανακοίνωση που τις ανθρώπινες ψυχές τις μετρά με νούμερα συμβουλευτικών δομών». «Κάνει λαθροχειρία, γιατί ξέρει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν διαδικασίες για τη δημιουργία νέων δομών, και από την ημέρα που ανέλαβε η ΝΔ την διακυβέρνηση τα αιτήματα για τη δημιουργία νέων δομών σε όλη την Ελλάδα είναι πάρα πολλά και σε αυτό η κυβέρνηση κωφεύει», πρόσθεσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με την ίδια, το μεγάλο εγχείρημα είναι να ενδυναμωθεί το δίκτυο δομών για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας σε όλη τη χώρα, και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για αυτό.

Κληθείσα να σχολιάσει την αστυνομική καταστολή κατά των φεμινιστικών διαδηλώσεων της τελευταίας περιόδου η κ. Αγαθοπούλου δήλωσε ότι «η καταστολή είναι η δεύτερη φύση της ΝΔ, αυτό έχει αποδειχθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Η αστυνομική βία και καταστολή είναι ο τρόπος για να μπορέσει η ΝΔ να αντιμετωπίσει την κοινωνική αντίδραση, η οποία πλέον ξεχειλίζει».

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ:

Σχολιάστε