My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Απλωνει η έρευνα για τα «45άρια»

Σε ιδιώτες εργολάβους και υπαλλήλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διευρύνεται η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» έργα, τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας η Νομαρχία Θεσσαλονίκης χωρίς διαγωνισμούς.

Τη σχετική εντολή διαβίβασε ο αρμόδιος εισαγγελέας για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, προς τον Οικονομικό Επιθεωρητή, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στη συγκεκριμένη πράξη ή όποια άλλη πράξη προκύψει από τη διενεργηθείσα έρευνα.

 Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Τσόγκας άσκησε τον περασμένο μήνα ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του αδερφού του, Διονύση, πρώην αντινομάρχη, για απλή συνέργεια σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ακόμη, διώκονται για απιστία σε βάρος του δημοσίου, άλλα 19 άτομα, μεταξύ των οποίων διευθυντές, τμηματάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 2006 – 2009. Κατηγορούνται ότι <<έσπαζαν>> μεγάλα έργα σε μικρότερα, προϋπολογισμού έως 45.000 ευρώ, και τα ανέθεταν απευθείας, με συνοπτικές διαδικασίες, σε κατασκευαστικές εταιρίες.

Όπως προέκυψε, πρόκειται για 340 έργα, από τα οποία 23 πληρώθηκαν σε κατασκευαστές, χωρίς να εκτελεστούν.

Πηγή: http://tvxs.gr

Σχολιάστε