My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Απληρωτοι οι βιοκαλλιεργητες του Κιλκις!

Με αφορμή την καθυστέρηση εξόφλησης οφειλών από το 2010 σε βιοκαλλιεργητές του νομού Κιλκίς, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Κιλκίς ΄΄Το Κιλκίς΄΄, αφού παραθέτει  σειρά προβημάτων του κλάδου, γνωστοποιεί ότι 2,5 – 3 εκατ. ευρώ δεν έχουν φτάσει απ` το 2010 στους βιοκαλλιεργητές του νομού μας. Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: 

Βιώνουμε την σκληρή πραγματικότητα καθημερινά όπως και οι υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις στην Ελλάδα. Τώρα που έχει γίνει αντιληπτό από όλους, δυστυχώς αργά, πως ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που θα σπρώξει την οικονομία και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν τα μηχανήματα τους.

Οι στρόφιγγες της ΑΤΕ έχουν κλείσει προς τους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά και τα παλαιότερα δάνεια δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν καταστώντας τα ληξιπρόθεσμα και δημιουργώντας υπέρογκα χρέη.

Το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με κύρια ευθύνη του κράτους, φτάνοντας το πετρέλαιο στο 1,60 ευρώ ανά λίτρο.

Την ίδια ακριβώς στιγμή 272 βιοκαλλιεργητές παραμένουν απλήρωτοι, οι μοναδικοί σε όλη την Ελλάδα για την καλλιεργητική περίοδο 2010, λόγω της γραφειοκρατίας, του κακού συντονισμού και του ελλιπούς σχεδιασμού των τοπικών υπηρεσιών.

2.500.000 – 3.000.000 ευρώ λείπουν από τις τσέπες όχι μόνο των παραγωγών αλλά και της τοπικής αγοράς καθιστώντας και αυτήν ακόμα την επαγγελματική επιβίωση των παραγωγών μετέωρη.

Καλούμε την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γκουντενούδη Χρήστο και την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Κιλκίς να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που τους αναλογούν και που έπρεπε να έχουν γίνει πριν από αρκετό καιρό ώστε να πληρωθούν άμεσα οι παραγωγοί, καθώς και να μεταβιβάσει τα αιτήματα και τους προβληματισμούς  των παραγωγών του παρόντος δελτίου τύπου, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.”

Σχολιάστε