My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Απεργία γιατρών στα νοσοκομεία

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 25 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με κεντρικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας και τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, σ` αυτά της Αττικής, προγραμματίζεται και πανελλαδική συγκέντρωση, στις 11:30, έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Περικόπτουν το ανθυγιεινό επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή, η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει: «Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα». Επίσης, αναφέρει ότι τα νοσοκομεία «καταρρέουν» εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την ΠΕΜΠΤΗ 25/1/2018 προγραμματίζουμε Πανελλαδική Κινητοποίηση

             Για την ΑΤΤΙΚΗ 4ωρη Στάση Εργασίας 11πμ – 3μμ

             Για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση

Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

  • Περικόπτουν το Ανθυγιεινό Επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.
  • Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ενταχθήκαμε στον ΕΦΚΑ κληρονομήσαμε τις δυσμενείς υποχρεώσεις, όχι όμως τις ενιαίες παροχές.

Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση, ωραιοποιώντας την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Εθελοτυφλούν. Δεν βλέπουν την κατάρρευση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Με την έκδοση των Αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συγγνωστή πλάνη) θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με την μη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Τα Νοσοκομεία στέρεψαν από κονδύλια και προσωπικό.

Σχολιάστε