My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Απειλή λουκέτου για παιδικούς σταθμούς

Αβέβαιο παραμένει το πόσοι και σε ποιους δήμους θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες. Στον αέρα ο προγραμματισμός πολλών νοικοκυριών. Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς παιδιών σε σταθμούς άλλων περιοχών με χαμηλή πληρότητα

Στους 82 βρεφονηπιακούς του Δήμου Αθηναίων φιλοξενούνται 5.500 παιδιά

Δραματικό sos εκπέμπουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να βάλουν «λουκέτο», εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού.

Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά, δέχονται απανωτά «χτυπήματα» λόγω της οικονομικής κρίσης, οι παιδικοί σταθμοί βρίσκονται στην κόψη του «ξυραφιού» και είναι αβέβαιο πόσοι από αυτούς θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο, οπότε και ξεκινάει η νέα περίοδος φύλαξης βρεφών και νηπίων.

Ηδη αρκετοί σταθμοί έμειναν κλειστοί την παρούσα σχολική χρονιά, εκ των οποίων αρκετοί διέθεταν σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά δεν είχαν προσωπικό να τους λειτουργήσει.

Χαρακτηριστική περίπτωση, το Χαλάνδρι στο οποίο δύο υπερσύγχρονοι παιδικοί σταθμοί φέτος κατέβασαν ρολά, αφήνοντας εκτός 250 παιδιά, ενώ ανάλογη τύχη είχε ένας ακόμη παιδικός και στον Βύρωνα.

Βασική αιτία είναι οι μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω συνταξιοδοτήσεων και οι λήξεις συμβάσεων, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής η δυνατότητα για νέες προσλήψεις.

Οι εγγραφές ξεκινούν στους περισσότερους παιδικούς στο τέλος Μαΐου, ωστόσο ελάχιστοι δήμοι γνωρίζουν πόσα παιδιά τελικά θα δεχθούν ή ακόμα ποια τμήματα θα λειτουργήσουν.

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιάστε