My Twitter Feed

19 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Απασχοληση ανεργων ανω των 55 ετων

Ξεκίνησε από χθες Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου η  υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση “επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (δήμων και περιφερειών) για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 έως 64 ετών”.

Το πρόγραμμα στοχεύει στηνπλήρη απασχόληση 5.000 ανέργων που έχουν απολυθεί από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες επανένταξης στην αγορά εργασίας λόγω της ηλικίας τους. Οι επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν τους ανέργους δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση, που ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ την ημέρα, διαρκεί για 24 μήνες.

Από το πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από 12 μήνες) ηλικίας 55 έως και 64 ετών, καθώς και άνεργοι πρώην εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, των οποίων η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, καταγγέλθηκε από τις 15 Ιουλίου του 2010 και μετά, αλλά και όσων η σύμβαση καταγγελθεί μέχρι τη λήξη του προγράμματος, επίσης ηλικίας 55 έως και 64 ετών. Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ.

Δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα άτομα με αναπηρία που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν.2643/98, όπως και άτομα που αναφέρονται αναλυτικά στην πρόσκληση η οποία έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ. Επίσης δεν είναι δυνατή η ένταξη στο πρόγραμμα για απασχόληση ανέργων τις βραδινές ώρες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις δήμων και περιφερειών οι οποίες ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Η μέγιστη δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους . Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Στην ίδια διεύθυνση παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τις κατηγορίες ωφελουμένων που μπορούν να ενταχθούν και τις επιχειρήσεις που εξαιρούνται.

Σχολιάστε