My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

“Απαλλάξτε μας από τα διόδια”

Στο θέμα της απαλλαγής των κατοίκων αλλά και όσων εργάζονται στην περιοχή του σταθμού διοδίων των Ευζώνων από την καταβολή τελών, επανέρχεται ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, στέλνοντας νέα σχετική επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

“Αναρωτιόμαστε εάν μας θεωρείτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας”, λέει ο κ. Γλουντενούδης στην επιστολή του, αναφερόμενος σε δηλώσεις του υπουργού περί απαλλαγής των μόνιμων κάτοικων των δήμων της Β. Αττικής από τη καταβολή διοδίων.

Η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της απαλλαγής από την καταβολή τελών διοδίων για τους κατοίκους της περιοχής πέριξ του σταθμού των διοδίων των Ευζώνων του Δήμου Παιονίας.

Σε συνέχεια της από 27/12/17 προηγούμενης επιστολής μας για το ίδιο θέμα, για το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποια απόφαση από μέρους σας, και λαμβάνοντας γνώση για τις σημερινές δηλώσεις σας ότι οι μόνιμοι κάτοικοι Δήμων της Β. Αττικής δεν θα είναι υπόχρεοι στην καταβολή διοδίων, αναρωτιόμαστε εάν μας θεωρείτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Οι Εύζωνοι είναι η μεγαλύτερη πύλη εισόδου της χώρας, καθώς περίπου 8.000.000 άνθρωποι κάθε χρόνο περνάνε τα σύνορα μέσω του τελωνείου των Ευζώνων.

Στη περιοχή των συνόρων, του τελωνείου αλλά και των οικισμών της εγγύτερης διασυνοριακής περιοχής κατοικούν κι εργάζονται άνθρωποι οι οποίοι καθημερινά διέρχονται από το σταθμό διοδίων των Ευζώνων και συνεπώς αποτελεί δυσβάσταχτο κόστος η καταβολή του τέλους διοδίων.

Γιατί λοιπόν κύριε Υπουργέ να τηρείτε δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απαλλαγή από το τέλος των διοδίων και μάλιστα για μια περιοχή παραμεθόριο η οποία βιώνει εδώ και χρόνια την παραμέληση και την απαξίωση από την κεντρική εξουσία σε όλα τα επίπεδα.

Παρακαλούμε όπως προβείτε στην τροποποίηση της αποφάσεως σας και τη συμπερίληψη στους δικαιούχους απαλλαγής από το εν λόγω τέλος διοδίων των κατοίκων των περιοχών του Δήμου Παιονίας που ζουν κι εργάζονται πέριξ της περιοχής των Ευζώνων και αναγκαστικά διέρχονται από το σταθμό διοδίων.

Αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας ώστε να αρθεί η αδικία που υφίσταται ο Δήμος μας».

Σχολιάστε