My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Απάτη μέσω κινητών τηλεφώνων

Τον τελευταίο καιρό  έχει ξεκινήσει μια απάτη μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων, η οποία  ανάγκασε την Αστυνομία να συνιστά στους πολίτες  όταν λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν, σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και να μην απαντούν στους αποστολείς. Σκοπός των αποστολέων των μηνυμάτων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών, και το “σύστημα” είχε ως τώρα πολλά θύματα διεθνώς.

Στα μηνύματα, τα οποία είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό, αναφέρεται ότι ο παραλήπτης έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, το μήνυμα γράφει τα εξής :«YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com».

Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους  παραλάβουν αυτί το μήνυμα να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mailccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

Σχολιάστε