My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Απάντηση του Χρ. Γκουντενούδη

Ο τέως δήμαρχος Παιονίας, Χρ. Γκουντενούδης, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου για την συνεδρίαση της 16/12/2019, εν είδη απάντησης σε ανακοίνωση του νυν δημάρχου Κ. Σιωνίδη:

“Φέτος και με το ξεκίνημα της νέας διοίκησης του Δήμου Παιονίας, παρατηρούμε κάτι πρωτόγνωρο στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Η δημοτική αρχή διά του επικεφαλής της και δημάρχου κ. Σιωνίδη, επιτίθεται στην αντιπολίτευση και μάλιστα πλέον χωρίς καν να έχει προκληθεί!

Ο κ. Σιωνίδης ζει ακόμη στον αστερισμό της αντιπολίτευσης και δεν έχει καταφέρει να προσαρμοσθεί στο «ρόλο» του δημάρχου, καταφέρνοντας μονάχα να τον υποδύεται ως κακέκτυπο, εξαντλώντας τις υποκριτικές του ικανότητες μέσα στα δημοτικά συμβούλια και ότι δεν προλαβαίνει το γράφει και στις εφημερίδες.

Το θέμα της αντικατάστασης όλου του ηλεκτροφωτισμού του δήμου με οικονομικούς λαμπτήρες LED συζητήθηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 16/12. Ο κ. Σιωνίδης δεν προχωράει τον διαγωνισμό όπως προβλέπεται από το νόμο, αλλά προφασίζεται ότι δήθεν έκανε έρευνα αγορά και βρήκε φθηνότερους!

Κύριε Σιωνίδη, εδώ υπάρχει μελέτη που εκπονήθηκε από ειδικούς επιστήμονες με όρους που εφαρμόζονται αναλογικά σε άλλους 50 δήμους στη χώρα, με συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Εσείς όταν μας λέτε θα κάνετε έρευνα αγοράς , τι εννοείτε; Θα βγείτε στο παζάρι και θα ψάχνετε πόσο κάνει ο κάθε λαμπτήρας;

Λέτε ότι ο προϋπολογισμός του έργου δεν είναι 7 αλλά 3,5 εκ. ευρώ. Πού είναι η μελέτη σας; Πού είναι οι όροι και η συγγραφή υποχρεώσεων που θα αναλάβει ο ανάδοχος;

Βγάλτε επιτέλους τον διαγωνισμό στον αέρα κι ας έρθουν να υποβάλλουν προσφορές οι φθηνότεροι πάροχοι όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Δεν μιλάμε για ψιλικά κύριε Σιωνίδη, μιλάμε για την αλλαγή του συστήματος ηλεκτροφωτισμού σε όλο το δήμο, προϋπολογισμού 7 εκ ευρώ. Τόσο απροετοίμαστος ήρθατε να διοικήσετε το δήμο;

Εκεί που δόθηκε η πλέον φαιδρή θεατρική παράσταση του κ. Σιωνίδη ήταν κατά τη διαδικασία έγκρισης του νέου ΟΕΥ του δήμου. Αύξησε τις θέσεις των ειδικών συμβούλων που προσλαμβάνονται εκτός ΑΣΕΠ σε 6. Λες και όσους συμβούλους και γραμματείς προσέλαβε μέχρι τώρα είναι τόσο χρήσιμοι για το δήμο και τους δημότες και θέλει να πάρει κι άλλους δύο. Μήπως τόσες ήταν οι θέσεις που τάξατε προεκλογικά και πρέπει τώρα να τις καλύψετε;

Τα δικά σας τα ρουσφέτια τα χρεώνετε στις πλάτες των δημοτών για να τα πληρώνουν μέσα από τα δημοτικά τέλη;

Καμία διαβούλευση με το προσωπικό του δήμου αλλά ούτε και με τον συλλογικό φορέα των εργαζομένων δεν έγινε για τον νέο ΟΕΥ παρά μόνο μοναχικές κινήσεις σας. Κανένα όραμα δεν υπηρετείται μέσα από αυτή την τροποποίηση του οργανισμού που μας έφερε ο κ. Σιωνίδης. Παρά μόνο η εκπλήρωση των προεκλογικών του γραμματίων.

Όμως κύριε Σιωνίδη, ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι σας για να εκμεταλλεύεστε τις δομές και τους πόρους του. Το προσωπικό του δήμου είναι ανάστατο καθώς βλέπει την δημοτική αρχή με τις αποφάσεις και τις ενέργειες της να αποδιοργανώνει πλήρως την υπηρεσία και να δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης.

Ουσιαστικά η δημοτική αρχή έφερε τον οργανισμό που είχαμε εμείς ψηφίσει, προσθέτοντας τις δικές της ρουσφετολογικές πινελιές όπως για παράδειγμα στα προσόντα κατάληψης των θέσεων ευθύνης που εξίσωσαν τον πανεπιστημιακό τίτλο με τον τεχνολογικό. Ποια αναγκαιότητα άραγε του έκανε να θέσουν διαζευκτικά το «ή» για ΤΕ ή ΠΕ στα προσόντα διευθυντού;

Είναι μικρός ο τόπος και γνωρίζουμε ποιους φωτογραφίζετε κ. Σιωνίδη.

Όσο βρισκόταν ο κ. Σιωνίδης στην αντιπολίτευση, καμιά φορά δεν του στερήθηκε ο λόγος στο δημοτικό συμβούλιο, τουναντίον κάθε φορά παραβίαζε τον κανονισμό αλλά κανείς ποτέ δεν του αφαίρεσε το λόγο. Τώρα που αυτός είναι δήμαρχος κι ο κ. Καπουτζής πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καταστρατηγούν βάναυσα τον κανονισμό μη επιτρέποντας να μιλήσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ακόμη κι όταν θίγεται επί προσωπικού!

Κ. Σιωνίδη, προς απογοήτευση όλων, ακόμη και των οπαδών σας, διοικείτε το δήμο με τρόπο αυταρχικό και απολυταρχικό. Ο κόσμος δεν σας εξέλεξε για να ικανοποιήσετε τα ρουσφέτια σας και να διορίσετε τους ανεπαρκείς πολιτικούς σας φίλους. Μέχρι και συνταξιούχους επαναφέρατε στην δουλειά. Έχετε μαζέψει έναν συρφετό ανθρώπων μη σχετικών με το αντικείμενο της αυτοδιοίκησης, ούτε με τα οικονομικά της, ούτε με την διοίκηση της.

Ο δήμος κ. δήμαρχε δεν είναι στρατώνας, ούτε οι υπάλληλοι είναι μολυβένια στρατιωτάκια που θα υπακούουν άκριτα στα παραγγέλματα σας. Οι υπάλληλοι στην πλειονότητα τους είναι επαγγελματίες και επιστήμονες, εσείς προσπαθείτε να διοικήσετε με την λογική του «ενός ανδρός αρχή».

Διαλύετε την υπηρεσία και καταργείτε έναν ψηφισμένο οργανισμό ώστε να τον τροποποιήσετε σύμφωνα με το ποιος είναι φίλος σας. Προβήκατε σε ακραίες ανακατανομές προσωπικού και αφήσατε τμήματα ορφανά από έμπειρο προσωπικό. Σε λίγο καιρό δεν θα μπορείτε να ολοκληρώσετε ούτε έναν διαγωνισμό.

Η δημοτική αρχή Σιωνίδη πλέον έχει καταστήσει κανόνα τις απευθείας αναθέσεις. Αντί να προβαίνει σε διαγωνισμούς όπως κάναμε εμείς ώστε να προσελκύει τους πλέον οικονομικούς προμηθευτές και να εξοικονομήσει χρήματα για το δήμο, φροντίζει μόνο να δίνει δουλειές σε κολλητούς.

Το μόνο που κάνετε μέχρι στιγμής εδώ και 4 μήνες, είναι να παρουσιάζετε τα δικά μας έργα και να εξοφλάτε τα δικά σας προεκλογικά γραμμάτια.”

Σχολιάστε